Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- PrikbordLaatste update: 23-08-2017Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Club agenda

De NSDTRCN organiseert diverse activiteiten, onder andere op het gebied van Jacht, Show en Informatieverstrekking. Op de agenda hieronder vindt u alle activiteiten voor de komende periode. Meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar evenementen@tollertales.nl.

Waterwerk workshop 't Twiske - 27-08-2017
NSDTRCN organiseert een Vreemde Honden Waterwerkworkshop op zondag 27 augustus 2017 i.s.m. trainingsgroep Waterwerk West!
Let op! O.v.b. van voldoende aanmeldingen en voldoende vrijwilligers bij Waterwerk West!

Normaliter zwemt deze trainingsgroep overwegend met Newfoundlanders maar op deze zondag willen zij andere honden een kans geven om eens kennis te maken met het waterwerk.

Naast de Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn andere rassen ook meer dan welkom!
Wat komt er o.a. aan bod tijdens deze dag:
uit een bootje springen; zwemmen naar een bootje, daar dummy ophalen en terug brengen naar de kant; het ophalen van een boei of een pop.

Alles in het kader van mogen en niet moeten!

In principe zijn we over de hele dag verspreid een aantal keren met de hond bezig, en als alles goed is zullen wij naderhand samen met onze hond(en) moe maar zeer voldaan weer richting huis gaan.
Inschrijven

Lijkt het u leuk om op deze dag mee te doen? Dat is mogelijk! Er kunnen maximaal 40 honden meedoen aan deze speciale dag, de kosten voor deze dag zijn € 17,50 per hond (dat is inclusief een parkeerkaart voor ‘t Twiske).

Aanvang: 11:00 uur
Locatie: ’t Twiske te Oostzaan

Veteranenparade KCM 2017 - 10-09-2017
De NSDTRCN heeft in 2017 wederom de oudere Toller tijdens de KCM op 10 september @KV Nieuwegein in de spotlights staan. Onze veteranen, en dat zijn de Tollers van 8 jaar en ouder, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, want zij zijn degenen die ons al zoveel gegeven hebben, zo karaktervol zijn en de honden waardoor bij de huidige eigenaars van jongere Tollers de liefde voor het ras gegroeid. Onze Tollers met grijze haren verdienen het om gezien te worden, zij zijn het levende bewijs, dat een rashond ook een mooi lang en vooral actief leven kan hebben.

Naast de reguliere show wordt een Veteranenparade georganiseerd, waar natuurlijk zoveel mogelijk “oude” Tollers te zien moeten zijn.
ALLE Tollers van 8 jaar en ouder, met stamboom, zijn welkom, dus ook gecastreerde/gesteriliseerde Tollers, Tollers met een “foutje”, zoals Tollers met teveel wit, buff-tollers, Tollers met een gebitsfout, etc.

Deelname aan de Veteranenparade is kostenloos, wel graag even vooraf aanmelden, zodat de KCM commissie weet met wat voor een aantal er rekening gehouden moet worden. Natuurlijk is het leuk om met een jonge hond aan slag te gaan in werk en/of op shows, maar zonder onze oudjes, waren de jongere honden er niet geweest.

Dus eigenaars van 8-plussers, kom op met al die mooie, grijze, karaktervolle, leuke en waardevolle oudere Tollers, en laat ze zien in een trotse veteranenparade, als een eerbetoon aan ons ras.
Inschrijven

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland hoopt op een grote deelname aan de veteranenparade en dus op veel 'grijze haren in de hoofdrol'.

INSCHRIJVING IS GEOPEND!

Kampioenschapsclubmatch 2017 - 10-09-2017
Op 10 september 2017 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze Kampioenschapsclubmatch wordt onder auspiciën en reglementen van de Raad van Beheer georganiseerd.

De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor niet-ervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester.

Keurmeester voor de reuen (vanaf jeugdklasse): mevrouw Beate Ting(D)
Keurmeester voor de teven (vanaf jeugdklasse): mevrouw Gabi Orrù (D)
Keurmeester voor de jongste puppy, puppy, veteranen: mevrouw Rinie Leenen (NL)
Het is een dag om te genieten van heel veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vriendjes en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen. Zij kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, de beste veteraan en de Clubwinnaar 2017!

Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef en telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap. Het reserve CAC telt als een vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel Clubwinnaar 2017 toegekend.
Inschrijven

Naast de individuele klasses zijn de koppel- en fokkerijklasse opengesteld.

Daarnaast zullen wij (net als in 2014) een Veteranenparade organiseren om onze oudere Tollers in de schijnwerpers te zetten.

Locatie KV Nieuwegein
KV Nieuwegein is gelegen aan de rand van Nieuwegein bij de wijk Galecop.
Adres: Galecopperzoom 3, 3437 PJ Nieuwegein
Of kijk op http://kvnieuwegein.nl/locatie/

Bezoekers zijn welkom! De individuele keuringen starten om 09.30 uur!

Najaarsworkingtest - 3-12-2017 (Meer informatie)
Locatie: St. Oedenrode

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen (en Ierse Water Spaniels) met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.
Er kunnen maximaal 50 honden deelnemen in de B1-klasse; 50 honden in de C-, B2- en A-klasse (limitering per klasse mogelijk). Totaal 100.

Sluitingsdatum inschrijving én betaling: 1 november 2017,tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt!
Inschrijven

U kunt, tenzij anders wordt vermeld, tot uiterlijk 4 weken voor de WT inschrijven tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt. Voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hebben tot 3 maanden vóór het evenement voorrang.
Let wel! VOL=VOL

De WT is in 2017 éénmalig in het 1e weekend van december (i.v.m. de Gold-Cup). In 2018 zitten we weer op onze standaard 3e zondag van november. We maken er een mooie Sinterklaas WT van!

Wilt u komen kijken? Dat kan en mag.
Locatie is rondom Manege 'HERTOG JAN VAN BRABANT', deze is gelegen aan een zijweg van de A50 van St.Oedenrode naar Veghel.
Het adres is, Molenweg 3, 5466 PS Veghel (óók voor navigatie)!

Clubdiplomadag 2018 - 31-03-2018
Locatie: Putten

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen (en Ierse Water Spaniels) met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever of Flatcoated Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.
U kunt, tenzij anders wordt vermeld, tot uiterlijk 2 weken voor de CDD inschrijven tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt.

Let op! Vol = vol!

Er kunnen maximaal 70 honden deelnemen.Inschrijving is nog niet open.

Jonge Hondendag 2019 - 26 mei 2019
In 2013, 2015 en 2017 organiseerde de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar voorgaande Jonge Hondendagen. In 2019 zal de volgende Jonge Hondendag worden georganiseerd, wederom op de locatie van de Apeldoornse Kynologen Club in Apeldoorn en wel op 26 mei 2019 in combinatie met de Dag van de Hond.

Heeft u een Toller in de leeftijd van 4 tot 24 maanden? Dan is dit dé gelegenheid om uw hond(en) te laten beoordelen op exterieur en bouw op een zeer ontspannen manier. Ook Tollers met een ‘foutje’ zijn van harte welkom. Voor uzelf heel leerzaam, omdat u van uw eigen hond een uitgebreide beoordeling krijgt. U noch uw hond hoeft ervaring te hebben met het lopen van een show, want er is ruim de tijd en aandacht om dat aan u uit te leggen.

Het is geen wedstrijd, er wordt dan ook geen kwalificatie aan verbonden en geen plaatsing. Een uitgelezen dag om kennis te maken met het showen, op een rustige en ontspannen manier voor u en uw hond(en).
Naast het showen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal kleine workshops, meer info daarover volgt t.z.t.

Lijkt het u leuk om deel te nemen met uw jonge Toller aan deze dag?
Dat kan en mag, uw Toller moet wel in het bezit zijn van een stamboom.

De keurmeesters die komen beoordelen: volgt t.z.t.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de Jonge Hondendag organisatie:

Linda Woltman gedrag@tollertales.nl
Esther Booker esther@tollertales.nl
Penningmeester penningmeester@tollertales.nl

De dag begint om 10.00 uur, eindtijd staat open. Het is een dag om te genieten en zonder tijdsdruk.Voor alle, door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland (NSDTRCN), georganiseerde evenementen geldt:

- Deelname is voor eigen risico.

- Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico's die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. NSDTRCN en door de NSDTRCN aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.

- Iedere exposant - eigenaar - deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant - eigenaar - deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het clubgebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De NSDTRCN en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.

- Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij door de trainers anders wordt aangegeven.

- Voorkom agressie tussen honden onderling. U dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van uw hond.

- Ruw optreden tegen de hond is niet toegestaan en zal dan ook kunnen leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.

- De hond dient goed uitgelaten te worden, wij zijn te gast en willen graag nog een terug komen. Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden verwijderd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. Ruim het ook op als het in struiken, tussen de bomen of bij de autos ligt.

- Sigaretten uitmaken in de asbakken en niet op de grond.

- Op het terrein staan vuilnisbakken. Gooi uw blikjes, bekertjes of ander afval in die vuilnisbakken. Poepzakjes gaarne ook in de vuilnisbakken deponeren.

- Laat uw hond geen gaten graven; dit is gevaarlijk voor mensen en honden en het komt het terrein niet ten goede.

Bedankt voor uw medewerking in deze en tot ziens op een van onze evenementen.

Evenementen van de Evenementencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallende onder de verantwoordelijkheid van de Evenementencommissie (evenementen@tollertales.nl)

Kampioenschapsclubmatch
Uit het KR Hoofdstuk IV Exposities, Titel 1 Algemene bepalingen, Artikel IV.1:
Kampioenschapsclubmatch: een door een rasvereniging georganiseerde expositie voor het ras of de rassen of variëteitsgroep(en), waarvan de belangen door die rasvereniging worden behartigd, en waar Nederlandse kampioenschapsprijzen (C.A.C.'s) behaald kunnen worden.

Ieder jaar organiseert de NSDTRCN een Kampioenschapsclubmatch voor Nova Scotia Duck Tolling Retrievers. Daaraan kunnen honden van leden en niet-leden deelnemen. Alle info over de Kampioenschapsclubmatch bij: kcm@tollertales.nl

Evenementen van de Jachtproevencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallende onder de verantwoordelijkheid van de Jachtproevencommissie (jpc@tollertales.nl)

TollingTest
Tolling Testen met dummies (wedstrijden conform Zweedse reglementen).

De Tolling jachtproeven/testen worden georganiseerd in samenwerking met onze collega's van de Belgian Toller Club en afwisselend in Nederland en in België gehouden.

In Europa is de Zweedse Tollerclub koploper in de ontwikkeling van een officiële proef. Sinds januari 2007 organiseren de Zweedse Spaniël- en Retrieverclub zogenaamde Tolling Jachtproeven waarbij ingeschreven kan worden in 3 klasses: Noviceclass, Open Class en Elite Class. Honden die in Elite Class 2x de hoogste kwalificatie behalen kunnen daarna nog doorstromen naar een praktische Field Trial.

Het verschil tussen deze klassen ligt onder andere in de moeilijkheid van het gebied waarin gewerkt wordt, maar ook het aantal binnen te halen apporten en de duur van de periode waarin de Toller moet gaan 'Tollen'.

De samenwerking tussen baas en hond, het 'Tollen', stijl van zoeken en kwaliteit van de neus, snelheid en volharding van de hond, mogelijkheid om te markeren en dirigeren, schotreactie en het vermogen van de hond om kalm en rustig te blijven in stressvolle situaties zijn enkele van de vele punten waarop de hond en baas worden beoordeeld.

Ernstige fouten zoals het uit controle raken van de hond, het niet schotvast zijn, niet vlot te water gaan, slechte neus, onrust, agressie naar andere honden of niet vlot apporteren kunnen leiden tot uitsluiting. De Zweedse proeven worden gehouden met koud wild, in de meeste gevallen zijn dat eenden.

In Denemarken wordt er wel een verschil gemaakt tussen Tollingproeven met koud wild en met dummies. Tolling Field Trials worden er gehouden met koud wild en Tolling Working Tests met dummies.
Tolling binnen de NSDTRCN: sinds 2013 zijn we binnen de NSDTRCN actief bezig om ons meer in het Tollingwerk te verdiepen. Niet alleen op vlak van het aanleren en verbeteren van de vaardigheden van de honden, maar ook de wedstrijdvorm die reeds in Zweden, Denemarken en sinds kort in Duitsland officieel erkend is.

We zijn onze Zweedse en Belgische Tollervrienden dan ook heel erg dankbaar voor hun hulp en enthousiasme om hun kennis met ons te willen delen.

Het 'Tolling' is het authentieke werk van onze Tollers en wint duidelijk steeds meer interesse in binnen- en buitenland.

Tollingworkshop
De belangrijkste reden voor het organiseren van een Tollingworkshop (voor leden en niet leden van de rasvereniging) is het kennis laten maken van het oorspronkelijke werk met de Toller. Vooral voor eigenaren van een Toller die wel eens willen kijken wat hun Toller eigenlijk allemaal kan zonder dat hij daarvoor getraind is. Natuurlijk mogen ook getrainde Tollers deelnemen aan deze dag. Deze dag bestaat uit een aantal proeven variërend van dummy's apporteren tot het Tollen waar onze Toller toch voor gefokt is. Dit alles zal spelenderwijs geschieden, zodat ook een pup of jonge hond deel kan nemen aan de diverse onderdelen. Het is vooral een gezellige dag, die heel leerzaam is. De Tollingworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met onze collega's van de Belgian Toller Club en afwisselend in Nederland en in België gehouden.

Clubdiplomadag
Elk jaar organiseren onze zusterretrieververeningen (CBRN, FRC, GRCN, LKN, NLV en CCRCN) diverse clubdiplomadagen die opengesteld zijn voor alle retrieverrassen. Bij de clubdiplomadagen wordt er gewerkt met dummy's. Wij willen iedereen die jachttraining met zijn/haar Toller doet, uitnodigen om hieraan mee te doen, zodat u aan de voorjagers van de andere retrieverrassen de capaciteiten van Tollers kan demonstreren en u de mogelijkheid heeft tot het behalen van de club diploma's C, B en voor de echte volhouders A.

SJP (standaardjachtproef)
KJV (Koninklijke Jagers Vereniging, voorheen KNJV, Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging)

Een SJP -Proef bestaat uit drie gestandaardiseerde gedrag - en gehoorzaamheidsproeven (A tot en met C) en zeven gestandaardiseerde apporteerproeven (D tot en met J).

Een SJP-proef is vergelijkbaar met een Clubdiplomadag maar er wordt gewerkt met koud wild en niet met dummy's.

Workingtest
Er wordt jaarlijks een workingtest georganiseerd voor de C-, B1-, B2- en A-klasse. Alle retrieverrassen, die in het bezit zijn van een clubdiploma C, B of A, kunnen hieraan meedoen. Een workingtest is een op de jachtpraktijk gebaseerde wedstrijd. In plaats van de vastgelegde A t/m J proeven van de clubdiplomadag zijn de onderdelen van de workingtest telkens weer anders. Tijdens deze wedstrijd worden per proef meerdere apporten gevraagd en om die apporten effectief uit te voeren wordt er van voorjager en hond meer geëist. Het samenspel tussen beide is belangrijk en heel leerzaam, vooral voor de voorjager. Indien alle proeven goed afgelegd zijn (minimaal moet totaal 60 punten behaald worden), ontvangen de voorjagers een workingtestcertificaat.

Verdere informatie over de JPC evenementen kunt u opvragen bij onze contactpersoon Jachtproevencommissie (gegevens vindt u onder knop contactpersonen).

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2017
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744