Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- Prikbord
Laatste update: 29-06-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 


 FCI
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in juli

Voorjaars Tips!

Teken
Het is een zachte winter geweest, er is dus een grote kans op veel teken dit jaar!
Het moment dat de bladeren aan de bomen komen is het tijdstip dat teken weer actief worden. Behandel uw Toller dus preventief tegen teken.

Voor honden kunt u kiezen uit een tekenband of een pipet (zoals Advantix of Frontline).
De (Scalibor) tekenband werkt gedurende 6 maanden en bestrijdt ook zandvliegen en muggen. De pipet werkt 2-4 weken tegen teken en bestrijd ook vlooien.
Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Controleer uw dier dagelijks op teken. Als u een teek voelt, kunt deze met een draaiende beweging verwijderen. Probeer de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken of gebruik een tekentang of O'Tom tick twister. Na verwijderen mag u de plek ontsmetten, niet ervoor.

Vlooien
De temperaturen gaan omhoog, dus de vlooiencyclus gaat weer sneller. Behandel uw dier dus preventief tegen vlooien!
Dit gaat het beste met een pipet op de huid in de nek. Heeft uw dier al vlooien, dan is het ook belangrijk extra te letten op hygiëne in huis.
Er liggen dan namelijk al veel vlooieneitjes in uw huis. Was de dekens of mand van uw dier dus wekelijks en stofzuig elke dag.

Vergiftiging
Bepaalde vergiftigingen komen meer voor in het voorjaar, dus let goed op!

- Chocolade: Vooral honden zijn dol op paaseitjes.

- Slakken korrels: Veel tuinliefhebbers strooien slakkenkorrels bij planten zoals hosta's.
De slakkenkorrels kunnen zeer gifitg zijn voor uw dier. Dit geldt natuurlijk ook voor muizen en rattengif.

- Voorjaarsbollen: Bollen als Amaryllus, narcis, krokus en tulp zijn giftig voor honden en katten. Vooral de bol is giftig, de plant zelf in mindere mate. Ook lelies zijn erg giftig, net als bepaalde buitenplanten als vingerhoedskruid, lelietje van dalen en ridderspoor.
Heeft u een moestuin? Prei, uien en knoflook soorten zijn giftig voor katten en honden.

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten

Jubileum Kampioenschapsclubmatch

Op 13 september 2015 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar Jubileum Kampioenschapsclubmatch.
Locatie: KV Nieuwegein

De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor niet-ervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester.

Keurmeester voor de reuen (vanaf jeugdklasse): mevrouw G. Orrú (DE)
Keurmeester voor de teven (vanaf jeugdklasse): mevrouw L. Johansen (DK)
Keurmeester voor de baby, puppy, veteranen: mevrouw C. Snels (NL)

Het is een dag om te genieten van heel veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vriendjes en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen. Zij kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, de beste veteraan en de Clubwinnaar 2015!

Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef en telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap. Het reserve CAC telt als een vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel Clubwinnaar 2015 toegekend.

 Inschrijfformulier.

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744