Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- Prikbord
Laatste update: 22-04-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 


 FCI
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in mei

Voorjaars Tips!

Teken
Het is een zachte winter geweest, er is dus een grote kans op veel teken dit jaar!
Het moment dat de bladeren aan de bomen komen is het tijdstip dat teken weer actief worden. Behandel uw Toller dus preventief tegen teken.

Voor honden kunt u kiezen uit een tekenband of een pipet (zoals Advantix of Frontline).
De (Scalibor) tekenband werkt gedurende 6 maanden en bestrijdt ook zandvliegen en muggen. De pipet werkt 2-4 weken tegen teken en bestrijd ook vlooien.
Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Controleer uw dier dagelijks op teken. Als u een teek voelt, kunt deze met een draaiende beweging verwijderen. Probeer de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken of gebruik een tekentang of O'Tom tick twister. Na verwijderen mag u de plek ontsmetten, niet ervoor.

Vlooien
De temperaturen gaan omhoog, dus de vlooiencyclus gaat weer sneller. Behandel uw dier dus preventief tegen vlooien!
Dit gaat het beste met een pipet op de huid in de nek. Heeft uw dier al vlooien, dan is het ook belangrijk extra te letten op hygiëne in huis.
Er liggen dan namelijk al veel vlooieneitjes in uw huis. Was de dekens of mand van uw dier dus wekelijks en stofzuig elke dag.

Vergiftiging
Bepaalde vergiftigingen komen meer voor in het voorjaar, dus let goed op!

- Chocolade: Vooral honden zijn dol op paaseitjes.

- Slakken korrels: Veel tuinliefhebbers strooien slakkenkorrels bij planten zoals hosta's.
De slakkenkorrels kunnen zeer gifitg zijn voor uw dier. Dit geldt natuurlijk ook voor muizen en rattengif.

- Voorjaarsbollen: Bollen als Amaryllus, narcis, krokus en tulp zijn giftig voor honden en katten. Vooral de bol is giftig, de plant zelf in mindere mate. Ook lelies zijn erg giftig, net als bepaalde buitenplanten als vingerhoedskruid, lelietje van dalen en ridderspoor.
Heeft u een moestuin? Prei, uien en knoflook soorten zijn giftig voor katten en honden.

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten

TollingTest - 10-05-2015

In mei organiseren wij, in samenwerking met de Belgian Toller Club, een TollingTest op een prachtige locatie in Nederland.

Klasses: Junior - beginners - novice
Inschrijvingen zullen lopen via gundogs.be Kosten voor deelname zijn € 45,00

Maximaal 15 deelnemers.

Als je bent ingeschreven ontvang je ongeveer 2 weken voor het evenement, via de mail, de bevestiging en informatie voor de betaling.

Hoe inschrijven voor een wedstrijd via gundogs.be?
Heb je reeds een gebruikersnaam? Neen, druk op de knop "Aanmelden". Klik vervolgens op de knop "Gebruikersnaam aanvragen". Vul de nodige gegevens in en druk op de knop "Aanvraag". De aanvraag zal door Gundogs.be goedgekeurd worden, je ontvangt dan een email met gebruikersnaam + password. Nu heb je je gebruikersnaam en kun je een hond inschrijven op een wedstrijd.

Heb je reeds een gebruikersnaam? Zo ja, meld je dan aan, ga via "mijn gegevens" naar die van je hond(en) (of voeg eerst een hond toe), en druk vervolgens op de knop "Schrijf mij in voor een wedstrijd". De gegevens van je hond en van jezelf zouden correct moeten zijn, zij staan enkel ter informatie bij de inschrijving. Selecteer één of meerdere wedstrijden, kies een klasse en eventueel extra informatie. Druk vervolgens op de knop "inschrijven".

De opengestelde klasses zijn:

Junior klasse
Voor honden zonder wedstrijdervaring, niet jonger dan 12 maanden en niet ouder dan 18 maanden op de dag van de Tolling Jachtproef.

Beginner klasse
Voor honden die op de dag van de Tolling Jachtproef minstens 12 maanden oud zijn. Een hond welke voorheen de kwalificatie Uitmuntend (U) in Beginner klasse heeft behaald mag in hetzelfde kalenderjaar nog in deze klasse deelnemen, maar moet voorrang geven aan honden welke nog geen Uitmuntend (U) hebben behaald in deze klasse. Honden welke eerder zijn ingeschreven in Novice klasse kunnen niet meer deelnemen in Beginner klasse.

Novice klasse
Voor honden welke een Uitmuntend (U) hebben behaald in Beginner klasse of eerder hebben ingeschreven in Novice klasse en hier nog geen twee maal een Uitmuntend (U) hebben behaald. Als een hond twee maal een Uitmuntend (U) heeft behaald in Novice klasse, kan hij niet meer inschrijven in deze klasse.


Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744