Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- Prikbord
Laatste update: 24-08-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 


 FCI
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in augustus

Zomerse temperaturen met dieren!

Ieder jaar is het weer een uitdaging om verantwoord te genieten van de zon. Dit geldt niet alleen voor ons mensen, maar zeker ook voor onze dieren. Het is heel verleidelijk om, zodra de eerste warme dag aanbreekt, er lekker op uit te trekken of in de tuin te gaan zitten. Ben je van plan eventueel je dier(en) mee te nemen, lees dan de volgende aandachtspunten even goed door:

- Zorg voor voldoende water en creëer schaduwplekken voor uw hond of kat.
- Maak geen lange of intensieve wandelingen met uw hond. In de zomer kunt u het beste in de vroege ochtend of late avond uw dier uitlaten.
- Wees voorzichtig met het uitlaten van uw hond op asfalt en bestrating die in de volle zon ligt. Het is beter om ze op gras of in de schaduw uit te laten.
- Vervoer honden en katten zo weinig mogelijk in warme auto’s en laat ze zeker niet voor langere tijd achter in de auto. De combinatie van hoge temperaturen met weinig tot geen ventilatie is zeer gevaarlijk en kan leiden tot een hitteshock. In het schema dat hiernaast is weergegeven zie je hoe snel de temperatuur in een auto kan stijgen.
- Laat uw hond 's zomers niet zwemmen in stilstaand water, dit in verband met mogelijke besmetting met blauwalgen. Blauwalgen zijn namelijk niet alleen gevaarlijk voor mensen, maar ook voor dieren.

Hoe herken ik een eventuele hitteshock?

Symptomen die optreden bij een hitteshock zijn o.a. hijgen, kwijlen, braken, diarree, slijmvliezen die grauw kleuren en het niet tot nauwelijks reageren op prikkels. Als u deze symptomen herkent, breng dan uw dier zo snel mogelijk naar een koele plek en zorg dat hij afkoelt door hem te overgieten met koel water (gebruik geen ijskoud water). Zorg ervoor dat de lichaamstemperatuur van het dier niet langer boven de 39 graden is, maar let ook goed op dat uw dier niet onderkoeld raakt! Vertrouwt u het niet neem dan contact op met uw dierenarts.

lees ook intoxicatie (vergiftiging) door het drinken van water

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten

Jubileum Kampioenschapsclubmatch

Op 13 september 2015 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar Jubileum Kampioenschapsclubmatch.
Locatie: KV Nieuwegein

De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor niet-ervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester.

Keurmeester voor de reuen (vanaf jeugdklasse): mevrouw G. Orrú (DE)
Keurmeester voor de teven (vanaf jeugdklasse): mevrouw L. Johansen (DK)
Keurmeester voor de baby, puppy, veteranen: mevrouw C. Snels (NL)

Het is een dag om te genieten van heel veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vriendjes en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen. Zij kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, de beste veteraan en de Clubwinnaar 2015!

Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef en telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap. Het reserve CAC telt als een vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel Clubwinnaar 2015 toegekend.

 Inschrijfformulier.

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.

Naar aanleiding van navragen betreffende het ontbreken van de groepsklasses op de KCM2015:
Na evaluatie van de afgelopen KCM's is besloten deze klasses weg te laten omdat de dag te lang ging duren en mensen hierover gingen 'klagen'. We zijn ons ook bewust dat het nooit naar ieders zin kan worden geregeld maar proberen, daar waar mogelijk, wel gehoor te geven aan de reacties.

De KCM commissie heeft hierover wederom de koppen bij elkaar gestoken en voor dit jubileumjaar willen wij de nakomelingenklasse en fokkerijklasse wederom openstellen echter anders dan anders. De nakomelingen- en fokkerijklasse zal dit jaar gratis zijn. Inschrijving zal niet via het online formulier nodig zijn.

De groepen zullen worden samengesteld aan de hand van de inschrijvingen (selecteren op aanwezigheid reu/teef en diens nakomelingen of op naam zelfde fokker).
Nakomelingenklas: Reu/Teef met min. 3, max. 5 eerste generatie nakomelingen
Fokkerijklas: Min. 3, max. 5 honden zelfde ras/fokker, mogelijk verschillende eigenaren

In de catalogus wordt reu of teef genoteerd en daarachter de catalogusnummers van de nakomelingen, aan de fokker/eigenaar reu/teef op die dag de keuze om wel of niet mee te doen en te bepalen welke nakomelingen (min. 3, max. 5) er dan mee doen.
Zelfde geldt voor de fokkerijklasse. Honden (catalogusnummers) van dezelfde kennel worden genoteerd achter de kennelnaam. Ook daar is het de keuze aan de exposanten of zij wel/niet mee willen doen met deze klasse (min. 3, max. 5 honden zelfde ras/fokker, mogelijk verschillende eigenaren).

Wij vertrouwen hiermee tegemoet te komen aan de wensen.

Tot ziens op de KCM in Nieuwegein.

Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744