Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren
- Clubmatch (KCM)
- Fotoalbum
- Thema foto's
- VacaturesAanmelden nieuwsbrief


Laatste update: 17-09-2014Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.Actueel in september

Voorkom oververhitting in, maar ook zeker buiten de auto: informatie oververhitting.


Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.
  Belangrijke berichten

Kampioenschapsclubmatch 14 september 2014

De jaarlijkse KCM vindt dit jaar plaats in Woerden.
We hebben totaal 128 exposanten!
Let op! De keuringen starten om 09.00 uur!! Bevestiging en route volgt.

Veteranenparade KCM 2014 14 september 2014

Op de Kampioenschapsclubmatch is tevens een veteranenparade,
er zijn 31 veteranen voor de parade ingeschreven.

Veteranenparade KCM 2014

De NSDTRCN heeft dit jaar de oudere Toller tijdens de KCM op zondag 14 september 2014 @KC Woerden in de spotlights staan. Onze veteranen, en dat zijn de Tollers van 8 jaar en ouder, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, want zij zijn degenen die ons al zoveel gegeven hebben, zo karaktervol zijn en de honden waardoor bij de huidige eigenaars van jongere Tollers de liefde voor het ras gegroeid. Onze Tollers met grijze haren verdienen het om gezien te worden, zij zijn het levende bewijs, dat een rashond ook een mooi lang en vooral actief leven kan hebben.

Naast de reguliere show wordt een Veteranenparade georganiseerd, waar natuurlijk zoveel mogelijk "oude" Tollers te zien moeten zijn.

ALLE Tollers van 8 jaar en ouder, met stamboom, zijn welkom, dus ook gecastreerde/gesteriliseerde Tollers, Tollers met een "foutje", zoals Tollers met teveel wit, buff-tollers, Tollers met een gebitsfout, etc.

Deelname aan de Veteranenparade is kostenloos, wel graag even vooraf aanmelden, zodat de KCM commissie weet met wat voor een aantal er rekening gehouden moet worden. Natuurlijk is het leuk om met een jonge hond aan slag te gaan in werk en/of op shows, maar zonder onze oudjes, waren de jongere honden er niet geweest.

Dus eigenaars van 8-plussers, kom op met al die mooie, grijze, karaktervolle, leuke en waardevolle oudere Tollers, en laat ze zien in een trotse veteranenparade, als een eerbetoon aan ons ras.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland hoopt op een grote deelname aan de veteranenparade en dus op veel 'grijze haren in de hoofdrol'.

Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2014
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744