Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren
- Clubmatch (KCM)
- Fotoalbum
- Thema foto's
- VacaturesAanmelden nieuwsbrief


Laatste update: 21-11-2014Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.Actueel in november

Honden kunnen flink ziek worden na het eten van paddenstoelen! Overal in Nederland, groeien er paddenstoelen die soms giftig zijn voor onze viervoeters. Wij kunnen hier een opsomming geven van alle giftige soorten maar de beste tip die wij u kunnen geven is: zorg dat uw hond geen paddenstoelen eet! Klachten kunnen zijn maagdarmklachten (braken en diarree) maar de verschijnselen kunnen nog veel erger zijn zelfs dodelijk. 

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html

  Belangrijke berichten

Kampioenschapsclubmatch 14 september 2014

KCM foto's ring 1 gemaakt door fotograaf Renée Koks
http://rckfotografie.blicksem.nl/kampioenschapsclubmatch-nsdtrc/

Tevens een link naar de foto's van de KCM Veteranenparade
http://rckfotografie.blicksem.nl/veteranenparade-nsdtrc/

Deze foto's zijn in kleinformaat (900x600) en voorzien van watermerk. Deze foto's mag u publiceren op eigen FB, website etc. Wilt u een foto zonder logo dan kunt u contact opnemen met de fotograaf Renée Koks (info@rckfotografie.nl). Tegen een kleine vergoeding kunt u een grotere afbeelding of een print bestellen.

Matthijs Hoes, heeft tijdens de KCM ook foto's gemaakt. Enkele heeft hij op zijn website geplaatst. De foto's zijn te vinden op http://mhfotografie.fotoport.nl/fotos/155929225_Clubmatch+NSDTR.html

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.

Veteranenparade KCM 2014


Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2014
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744