Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- Prikbord
Laatste update: 27-03-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 


 FCI
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in maart

Voorjaars Tips!

Teken
Het is een zachte winter geweest, er is dus een grote kans op veel teken dit jaar!
Het moment dat de bladeren aan de bomen komen is het tijdstip dat teken weer actief worden. Behandel uw Toller dus preventief tegen teken.

Voor honden kunt u kiezen uit een tekenband of een pipet (zoals Advantix of Frontline).
De (Scalibor) tekenband werkt gedurende 6 maanden en bestrijdt ook zandvliegen en muggen. De pipet werkt 2-4 weken tegen teken en bestrijd ook vlooien.
Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

Controleer uw dier dagelijks op teken. Als u een teek voelt, kunt deze met een draaiende beweging verwijderen. Probeer de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast te pakken of gebruik een tekentang of O'Tom tick twister. Na verwijderen mag u de plek ontsmetten, niet ervoor.

Vlooien
De temperaturen gaan omhoog, dus de vlooiencyclus gaat weer sneller. Behandel uw dier dus preventief tegen vlooien!
Dit gaat het beste met een pipet op de huid in de nek. Heeft uw dier al vlooien, dan is het ook belangrijk extra te letten op hygiëne in huis.
Er liggen dan namelijk al veel vlooieneitjes in uw huis. Was de dekens of mand van uw dier dus wekelijks en stofzuig elke dag.

Vergiftiging
Bepaalde vergiftigingen komen meer voor in het voorjaar, dus let goed op!

- Chocolade: Vooral honden zijn dol op paaseitjes.

- Slakken korrels: Veel tuinliefhebbers strooien slakkenkorrels bij planten zoals hosta's.
De slakkenkorrels kunnen zeer gifitg zijn voor uw dier. Dit geldt natuurlijk ook voor muizen en rattengif.

- Voorjaarsbollen: Bollen als Amaryllus, narcis, krokus en tulp zijn giftig voor honden en katten. Vooral de bol is giftig, de plant zelf in mindere mate. Ook lelies zijn erg giftig, net als bepaalde buitenplanten als vingerhoedskruid, lelietje van dalen en ridderspoor.
Heeft u een moestuin? Prei, uien en knoflook soorten zijn giftig voor katten en honden.

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten

Jonge Hondendag - 05-04-2015

Twee jaar geleden organiseerde de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar eerste Jonge Hondendag. Dit was een groot succes en daarom is er een nieuwe Jonge Hondendag gepland, dit keer op zondag 5 april 2015, locatie AKC Apeldoorn.

Heeft u een Toller in de leeftijd van 4 tot 24 maanden, dan is dit dé gelegenheid om uw hond(en) te laten beoordelen op exterieur en bouw op een zeer ontspannen manier. Voor uzelf heel leerzaam, omdat u van uw eigen hond een uitgebreide beoordeling krijgt. U noch uw hond hoeft ervaring te hebben met het lopen van een show, want er is ruim de tijd en aandacht om dat aan u uit te leggen.

Lijkt het u leuk om deel te nemen met uw jonge Toller aan deze dag? Het inschrijfgeld is 25 euro per hond. Uw Toller moet wel in het bezit zijn van een stamboom.

Inschrijven

Meer informtaie vind u in de clubagenda! Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de Jonge Hondendag organisatie:

Linda Woltman fac-linda@tollertales.nl  Esther Booker esther@tollertales.nl  Penningmeester penningmeester@tollertales.nl

De inschrijf-/betalingstermijn sluit op
22 maart 2015. Uiteraard is er voor iedere deelnemer een presentje! Let op! Er geldt een maximum aantal inschrijvingen.
Vol = vol

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744