Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren
- Clubmatch (KCM)
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- PrikbordAanmelden nieuwsbrief


Laatste update: 19-01-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 


 FCI
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in januari

Winter Tips!

De pootjes van honden hebben in de winter veel te verduren. Met name als het kwik onder nul zakt, heeft uw viervoeter bescherming nodig. Als u rekening houdt met onderstaande tips, dan belet niets u om actief te zijn met de training of te genieten van een heerlijke winterse wandeling, samen met uw hond.

-Tijdens een winterse wandeling is het belangrijk dat honden flink in beweging blijven, zodat ze niet te veel afkoelen.
-Laat uw hond niet met een natte vacht buiten, een natte vacht isoleert slecht droog hem zo snel mogelijk af.
-Pekel is niet goed voor hondenpoten.
Smeer ter bescherming de voetzooltjes in met vaseline of
Diafarm 'potevoks til hunde'(potenwax voor honden in het Deens)
-Het is gevaarlijk om honden zomaar op het ijs te laten. Ze zijn zelf niet in staat om te beoordelen of het ijs betrouwbaar is. Daarnaast bestaat het gevaar van uitglijden, met soms ernstige blessures tot gevolg.
-Honden zijn gek op spelen in de sneeuw, maar laat ze geen sneeuw eten. Van sneeuw krijgen zij maagklachten.

Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten

Zeer gewaardeerd lid/medelid,
Via deze oproep verzoeken wij u om de contributie 2015 te voldoen. Indien u géén automatische incasso heeft afgegeven wordt U verzocht het bedrag vóór 1 februari 2015 over te maken op ING rekening: NL02INGB0008080569 t.n.v. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland (geen afkorting gebruiken) o.v.v. contributie 2015 en uw lidmaatschapsnummer (deze staat achter op uw TollerTales vermeld).
Prijzen lidmaatschap Nederlandse leden: Lid heel jaar (1 januari t/m 31 december): € 30,00 Medelid heel jaar: € 7,50

http://www.tollertales.nl/de-nsdtrcn/lidmaatschap

Indien u een automatische incasso heeft afgegeven zal deze voor 1 februari 2015 van uw rekening worden afgeschreven. Indien u (nog) geen automatische incasso heeft afgegeven maar dat wel wilt doen, kunt u het machtigingsformulier (https://fd10.formdesk.com/NSDTRCN/MACHTIGING), invullen. Hopelijk zien wij u ook volgend jaar op een van de door de NSDTRCN georganiseerde activiteiten. Mocht u de contributie voor 2015 reeds hebben voldaan of heeft u een vraag met betrekking tot de contributie, dan hoor ik dat graag. U kunt mij bereiken via ledenadministratie@tollertales.nl.
Penningmeester / Ledenadministratie
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.

Bent u beginnende of ervaren fokker?
Het boekje "Rond de Werpkist" is een, uitsluitend op de praktijk gericht, boekje waarin geen verhandelingen over erfelijkheid of rasbeschrijvingen staan. Gewoon een puur praktisch boekje!

Het boekje "Rondom de werpkist" handelt over die dingen die een fokker tegenkomt vanaf het moment dat deze besluit de teef te laten dekken tot en met het vertrek van de pups naar hun nieuwe eigenaar. Deze periode staat week voor week beschreven, inclusief handige lijstjes en tips. Het is op evt. onjuistheden gecontroleerd door twee dierenartsen en is verkrijgbaar via ons.

Geïnteresseerden kunnen het boekje bestellen door een mail te sturen naar penningmeester@tollertales.nl

De kosten van het boekje zijn € 17,50 excl. verzendkosten (track & trace) € 3,95.

Let op! Er zijn nog maar 2 exemplaren te koop.


Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744