Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- PrikbordLaatste update: 17-07-2016Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in juli

Inventarisatie Porto Systemische Shunt (PSS)

De fokaangelegenhedencommissie wil middels het inventarisatie formulier meer inzicht krijgen hoe vaak levershunt voorkomt binnen het ras.
De informatie kan mogelijk een bijdrage leveren aan het DNA research onderzoek naar levershunt bij Tollers.
Wij vragen eigenaren van Tollers die voldoen aan één of meerdere van de hieronder benoemde symptomen het formulier in te vullen en te verzenden.
Wij realiseren ons dat deze vraag u kan herinneren aan gebeurtenissen waaraan u misschien liever niet herinnert wilt worden.
Het is echter belangrijk dat er zo veel mogelijk informatie beschikbaar komt. Heeft u nog vragen kunt u ons een email sturen via fac@tollertales.nl.

Symptomen
De symptomen van een portosystemische shunt kunnen soms al op heel jonge leeftijd worden opgemerkt, maar het kan ook één tot anderhalf jaar duren voordat verschijnselen gezien worden en soms zelfs op latere leeftijd. Dit betekent dus dat een fokker bij een nest pups van negen weken niet met zekerheid kan zien of één van de pups een shunt heeft. Een goed uitgevoerde ammoniak-test is de enige mogelijkheid om zekerheid te krijgen.

De symptomen kunnen erg variëren en in verschillende gradaties voorkomen. De symptomen kunnen komen en gaan.
Het klassieke beeld beschrijft dat de symptomen vooral optreden na het eten, maar dit is meestal niet het geval.

Wat zijn mogelijke symptomen?

1. Hepatische Encefalopathie (HE), kort gezegd betekent dit 'hersenverschijnselen ten gevolge van een niet/slecht functionerende lever'.
Er zijn variaties van o.a. de volgende symptomen: kwijlen, doelloos rondlopen, 'dronken lopen', rondjes lopen, dringen tegen een muur alsof het dier er doorheen wil lopen, omvallen, dwangbewegingen, toevallen, periodes van afwezigheid, agressie of desoriëntatie, periodieke blindheid en coma.
Een zeer opvallend kenmerk van HE is dat de periodes met klachten afgewisseld worden met periodes van geen of veel minder ernstige symptomen, die dagen tot zelfs weken kunnen duren. oorzaak is niet bekend.
2. sloom, veel slapen, snel moe.
3. slecht eten.
4. magere dieren, vertraagde groei, 'achterblijvertje'.
5. braken.
6. diarree.
7. blaasontsteking, persen op de urine, niet kunnen plassen.
8. blaasgruis (40% van de honden met een levershunt heeft blaasgruis ten gevolge van een slechte leverfunctie).
9. veel drinken en plassen.

Open inventarisatie formulier


Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten
Goedkeuring gewijzigd VFR

Goedkeuring gewijzigd VFR door de "Raad van Beheer" op 01-06-2016
22057_3goedkeuring VFR NSDTRCN


Kampioenschapsclubmatch

Op 11 september 2016 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op de KCM pagina

1e Sluitingsdatum 11 augustus 2016
Uiterste sluitingsdatum 30 augustus 2016 (let op extra kosten!)

WIJ VRAGEN UW HULP VOOR DE PROMOTIE VAN DE PETSCAN BIJ DIERENARTSPRAKTIJKEN IN NEDERLAND Als onderdeel van Fairfok https://www.houdenvanhonden.nl/gezond-fokken-met-fairfok/plan-fairfok/ heeft het ExpertiseCentrum Genetica Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht de PETscan ontwikkeld, één van de instrumenten om erfelijke ziekten en schadelijke raskenmerken in beeld te brengen. In deze landelijke database worden de diagnoses van Nederlandse dierenartsen gebundeld, zodat men kan meten wat de belangrijkste ziekten per ras zijn. Voor het welslagen van PETscan moeten nog meer dierenartsen meedoen.

PETscan


De fokker vraagt een aanbetaling, wat nu?

Als bestuur kregen wij de vraag over de regels rondom het doen van een aanbetaling voor een pup. Wij hebben dit voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.
Niet alle fokkers vragen een aanbetaling maar indien een fokker een aanbetaling vraagt dan geldt het volgende:
• een aanbetaling is pas gerechtvaardigd (conform het consumentenrecht) als er daadwerkelijk een product (pup) tegenover staat, dus pas als de pups daadwerkelijk geboren zijn en de koper voor een pup in aanmerking komt.
•  er mag dus géén aanbetaling worden gevraagd als er géén product (pup) beschikbaar is (m.a.w. er nog geen pups geboren zijn).
•  een aanbetaling mag wettelijk niet meer bedragen dan 50% van de verkoopwaarde.
•  zien partijen af van de koop dan dient de aanbetaling in zijn geheel te worden terugbetaald (er wordt immers géén pup (product) geleverd).
• let op! Vraag vooraf altijd inzage in de koopovereenkomst en teken niets waar u het niet mee eens bent.

Koopovereenkomst

Wij raden elke fokker aan om bij de verkoop van een hond gebruik te maken van een schriftelijke koopovereenkomst. Dit kan veel onduidelijkheid en problemen in de toekomst voorkomen. U kunt een koopovereenkomst downloaden via deze link
Koopovereenkomst

Fokkers die honden verkopen of plaatsen op basis van zogenaamde fokcondities of fokvoorwaarden moeten nog meer waakzaamheid aan de dag leggen. Zelfs in het geval van herplaatsingen of het gratis ter beschikking stellen van honden adviseren wij een overeenkomst te gebruiken. Een overeenkomst regelt de verhouding tussen contractpartijen en geeft duidelijkheid over de rechten en plichten van partijen.

Ook dekovereenkomsten moeten juridisch goed in elkaar zitten willen ze rechtens afdwingbaar zijn.

Als aspirant pupeigenaar vraag uw fokker op tijd naar de koopovereenkomst. Lees waar u zich aan verbindt en welke rechten u heeft wanneer de koop niet goed uitpakt.

Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.

Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Deelnemen aan onderzoek
UU onderzoekt leeftijdsbepaling pups aan de hand van het gebit Lees hier even verder!

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2016
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744