Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Het bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Clubwinkel
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- Vacatures
- PrikbordLaatste update: 25-11-2015Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Welkom

Welkom op de website van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Wij zijn de, door de Raad van Beheer, erkende rasvereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) in Nederland. Op deze website vindt u alle informatie omtrent het ras, zoals bijvoorbeeld het karakter en de gezondheid. Maar ook informatie over hondensporten, fokken en jacht komen aan bod. Indien u vragen heeft kunt u hiervoor altijd bij ons terecht.

Actueel in november

De herfst

Een heerlijke tijd om er samen met je hond op uit te trekken! De lucht is helder en koel, de blaadjes laten een spectaculair schouwspel zien en als jouw hond daar dan heerlijk doorheen rent, dan kun je daar echt van genieten. Deze weerverandering komt met een aantal gevaren. Onderstaande tips helpen jou en je hond om optimaal te kunnen genieten van deze geweldige tijd!

Bouw de activiteit langzaam op
Heb je de afgelopen periode rustig aan gedaan i.v.m. het warme weer, dan is de herfst de perfecte tijd om weer lekkere lange wandelingen te gaan maken met je hond. Je hond heeft echter wel wat tijd nodig om zijn spieren weer te laten wennen aan al deze activiteit, dus bouw het langzaam op voor je aan die 15km wandeling begint!

Pas op met paddenstoelen
De herfst is de ideale periode voor paddenstoelen en dus zul je ze in overvloed tegenkomen in het bos. Ogenschijnlijk zijn al deze paddenstoelen ongevaarlijk maar niets is minder waar. Er zijn paddenstoelen die giftig zijn. Let dus op met paddenstoelen en houd ze vooral uit de bek van jouw hond. Heeft je hond toch een paddenstoel gegeten, neem dan contact op met de dierenarts.

Zorg dat je gezien wordt
De dagen worden korter en korter en al snel loop je vaker met je hond in het donker. Zorg er voor dat jullie gezien worden. Er zijn ongelooflijk veel goede en trendy manieren om je hond op te laten vallen.

Let op met harde wind
Het kan af en toe hard waaien in de herfst en honden kunnen je dan vaak niet horen door de wind. Ook kunnen honden overprikkeld raken gaan rennen als ze de wind in de oren krijgen.


Op zoek naar een Toller (pup)?

Bent u op zoek naar, of wilt u meer informatie over een Toller pup? Kijk dan eens op de volgende pagina's:

Karakter van de Toller
Aanschaf van een pup
Nestinformatie
Waarde van een stamboom

Voor meer informatie over het herplaatsen van een Toller, of het vinden van een herplaatser kijkt u op de pagina Toller herplaatsing.

U kunt uiteraard ook op werkdagen tot 17:00 contact met ons opnemen via telefoonnummer 033-4943476 of 24 uur per dag via e-mail naar tollerinfo@tollertales.nl, Barbara Zeeman kan u alle informatie geven over de aanschaf, training en verzorging van een Toller. Zij kan u ook in contact brengen met fokkers die volgens de richtlijnen van de club fokken teneinde het ras zo gezond mogelijk te houden.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een fokker. Fokkers die volgens de richtlijnen fokken vindt u op de fokkerslijst.

Fairpup

"Mensen worden steeds bewuster, we gebruiken groene stroom, kopen biologische groenten, scheiden afval, maar waarom zoeken we dan niet bewust een hond uit? Bespaar pups en ouderdieren ellende en koop niet bij een broodfokker. Bezoek www.fairpup.nl Controleer tevens de eisen die de rasvereniging stelt aan de oudercombinatie en wees kritisch"
Lees ook de LICG pagina 'de aanschaf van een hond' via http://www.licg.nl/1nx/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-aanschaf-van-een-hond.html


  Belangrijke berichten
25 Jarig Jubileum 28-10-1990 * 28-10-2015

Uitgegroeid tot een actieve moderne rasvereniging.

Een klein stukje geschiedenis uit Toller Tales nr 6 kunt u lezen door op de afbeelding te klikken

Jubileum Kampioenschapsclubmatch

Op 13 september 2015 organiseerde de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar Jubileum Kampioenschapsclubmatch.

Clubwinnaar 2015
Myrock's Simeon Stone
Eigenaar: T. KnutssonBOS 2015
Alba Nuadh Soave di Stevie
Eigenaar: Kelly Van Kessel-van Eijndhoven

Meer informatie en foto's kunt u vinden op de KCM pagina


Belangrijke nieuwsberichten leest u ook op onze prikbord pagina.

Lidmaatschap

Uw steun is belangrijk voor het bestaan van de rasvereniging en daarmee het behoud van ons mooie ras. U kunt ten alle tijde lid worden van de rasvereniging, lidmaatschap is niet alleen voor fokkers of tollereigenaren. Klik hier voor meer informatie.

Tollers op marktplaats

Schitterende en goedkope Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups op marktplaats gezien? Lees hier even verder!

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2015
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744