Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De NSDTR Club
- Home
- Bestuur/contactpersonen
- Statuten
- Huishoudelijk reglement
- Lidmaatschap
- Club agenda
- Formulieren/documenten
- Clubmatch (KCM)
- Jonge Hondendag
- Fotoalbum
- Thema foto's
- PrikbordLaatste update: 06-05-2020
Privacyverklaring AVG mei 2018 NSDTRCN

Raad van Beheer erkende rasvereniging


  
  Club agenda

De NSDTRCN organiseert diverse activiteiten, onder andere op het gebied van Jacht, Show en Informatieverstrekking. Op de agenda hieronder vindt u alle activiteiten voor de komende periode. Meer informatie nodig? Stuur dan een e-mail naar evenementen@tollertales.nl.

Clubdiplomadag 2020 - 30-05-2020 = GEANNULEERD
Locatie: Putten

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen (en Ierse Water Spaniels) met dien verstande dat leden/voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever of Flatcoated Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.
U kunt, tenzij anders wordt vermeld, tot uiterlijk 2 weken voor de CDD inschrijven tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt.

LET OP! GEANNULEERD
Helaas moeten wij besluiten om ook de verplaatste CDD van zaterdag 30 mei te annuleren i.v.m. de verscherpte maatregelen van het RIVM i.v.m. het corona virus

Toller-SUP-workshop - 12-06-2020
Vrijdag 12 juni

.. organiseert ikSUP Loosdrecht i.s.m. de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland wederom een speciale Toller-SUP-workshop (Stand Up Paddling) op de Loosdrechtse Plassen.

Wat is SUP met je hond ?
Stand Up Paddling is de snelst groeiende tak van watersport. Je peddelt staand (bij de honden-sup ook vaak zittend) op een extra stabiel surfboard. SUPpen is superleuk en je komt op mooiste plekjes in de natuur! Maar het is natuurlijk nog veel leuker als je dit samen met je hond kunt beleven. In Loosdrecht heeft Ingrid Kroon, zelf eigenaresse van een Toller haar SUP school, ikSUP. Door de jaren heen heeft zij een speciaal programma voor de Honden-SUP ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal, geschikt voor de hond.
Wat kun je verwachten?
We verzamelen rond 19.30 uur in Loosdrecht (extra optie is vooraf een hapje eten met elkaar in het restaurant naast de SUP school).
We varen naar een privé eiland te midden in het natuurgebied de Loosdrechtse Plassen. Daar start het SUP avontuur onder leiding van Ingrid. Ze geeft gedurende de tocht uitleg en tips.
We maken een tocht door het prachtige gebied met onderweg een stop. Hier wordt een kleine versnapering geserveerd en kunnen honden even zwemmen, rennen en spelen met elkaar.
Daarna vervolgen we de tocht en zien we de zon prachtig onder gaan. Behalve deze unieke belevenis samen met je hond levert dit prachtige plaatjes op! Ingrid maakt onderweg mooie foto’s van jou en je Toller op het SUP board.

Verdere informatie
De SUPtocht is voor iedereen geschikt die het heerlijk vindt samen met zijn of haar Toller in de natuur te zijn (mits zwemdiploma).
Zwem/zomerkleding of sportkleding volstaat. Er zijn eventueel wetsuits beschikbaar.
De prijs bedraagt € 50,00 voor deelnemer mét hond (max 10 combi's). Inclusief materiaal en foto’s. Er zijn aantal plaatsen beschikbaar voor kijkers/suppers zonder hond (max 4). Deze prijs bedraagt € 25,00 per persoon.

Inschrijven
Schrijf je snel in (inschrijven via marjet@tollertales.nl)!
Alleen bij zeer slechte en gevaarlijke weersomstandigheden gaat de tocht niet door. De kosten worden dan gerestitueerd. Na inschrijving wordt aanvullende informatie per mail verzonden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met marjet@tollertales.nl

We hopen jullie te mogen verwelkomen op 12 juni!

Dock Diving workshop voor beginners - 20-06-2020 = GEANNULEERD
Wanneer: zaterdag 20 juni 2020
Locatie: Werkendam

Dock Diving Academy i.s.m. Arie Konings Dogsports Events
organiseert voor leden van de NSDTRCN
een Dock Diving Workshop voor beginners
met de onderdelen Big Air en Speed Retrieve

Let op: hond moet minimaal 15 maanden oud zijn!

Kosten: € 50,- per team (1 hond en 1 handler)
Graag voorkeur tijd aangeven, wij proberen daar dan rekening mee te houden.
Indeling zal gemaakt worden a.d.h.v. de inschrijvingen
Maximaal 12 deelnemers 's morgens van 09.30 tot 12.30 uur
Maximaal 12 deelnemers 's middags van 13.30 tot 16.30 uur

Vragen? Neem contact op met Sander via sander@tollertales.nl

Helaas moeten wij besluiten om de geplande workshop op zaterdag 20 juni te annuleren i.v.m. het corona virus

Lezing/workshop (jacht)clickertraining voor beginners - 21-6-2020 = GEANNULEERD
Workshop 21 juni 2020

De Toller is van nature een jachthond die zowel voor het schot (het lokken ofwel Tolling) als na het schot kan werken (apporteren, het ophalen van het geschoten wild). Natuurlijk dragen wij als NSDTRCN het trainen van onze jachthond een warm hart toe. In welke vorm van training dan ook, de basis is een goede ‘click’ met je hond. Gwen Pieters is gecertificeerd in het geven van 'clickertraining', een positieve benadering in de samenwerking tussen hond en baas. Naast de jachthondensport is Gwen ook succesvol in Dog Dance met haar Vidar. Omdat we trots zijn op het succes van Gwen en haar Toller Vidar leren we graag van deze bewezen methode en hebben Gwen bereid gevonden een workshop te geven van maar liefst een hele dag!

Tijdens deze interactieve workshop nemen Gwen en Vidar de deelnemers mee in de wereld van: 'clickertraining voor beginners', bij voorkeur voor mensen die jachttraining (willen gaan) doen. Een effectieve manier van het aanleren van gewenst gedrag vanuit een goede samenwerking ofwel ‘click’ met je hond

Wat houdt de workshop in.
Interactieve workshop over gebruik van de clicker en targets in de honden/jacht training. Waarbij Vidar steeds alle stappen laat zien, zodat je er thuis mee aan de slag kan. De volgende onderwerpen zullen we uitleggen en laten zien:
- heelwork m.b.v. handtouch
- steadiness m.b.v. impulscontrole en placeboard
- lijnen en richtingen aanleren m.b.v. targets en placeboard
- model apport m.b.v. placeboard en handtouch
- trucjes m.b.v. hand/target

Hoe ziet de dag er uit
09.00 uur Ontvangst
09.30 uur Welkom en introductie over clicker en leerprincipes
09.45 uur Start praktijkoefeningen deel 1
12.30 uur Lunch
13.30 uur Start praktijkoefeningen deel 2
16.30 uur Evaluatie en afronding

Locatie: Schremmersteeg 4 in Putten

Deelnemen en aanmelden = NIET MEER MOGELIJK WEGENS BEREIKEN MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers met hond. Er wordt gewerkt in 2 groepen van 5. Terwijl de ene groep werkt heeft de andere groep ruimte om te kijken en te leren van de andere groep, kan oefenen of kan de hond (en baas) even rust nemen.

De prijs* bedraagt € 65,00 per deelnemende combinatie.
Een meereizende partner of kijker is welkom tegen een vergoeding van € 12,50 inclusief lunch. Graag bij aanmelding doorgeven.

Criteria voor inschrijving met hond
⁃ onbekend met clickertraining
⁃ bereid om na de workshop verder te gaan met de methode (tenzij dit niet past)
⁃ bij voorkeur gerelateerd aan jacht of een gerelateerde vorm van hondensport

*Prijs is inclusief koffie/thee en water, lunch, drinken, aantekenboekje en do-it-yourself thuis pakketje.
*Bij annulering ná 1 juni worden de kosten voor deelname niet gerestitueerd. Tevens behoudt de NSDTRCN zich het recht voor om bij té weinig deelnemers de workshop te annuleren of een gewijzigd prijsvoorstel te doen(om kostendekkend te kunnen zijn).


We hebben zo lang mogelijk gewacht maar helaas toch moeten besluiten om de Jachtclickerworkshop van 21 juni a.s. te annuleren.
De redenen zijn; in de eerste plaats dat het nog te onzeker is of Gwen mag reizen en als ze mag reizen of ze dan vanuit Frankrijk wel naar Nederland kan komen.
En in de tweede plaats of we met een groep bij elkaar mogen zijn of hoe we dit zouden kunnen doen met inachtneming van regels zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de workshop.

Verschuiven naar het najaar is een optie maar het lijkt ons beter en veiliger om het naar het 1e kwartaal c.q. voorjaar 2021 door te schuiven.
Hopelijk is Nederland tegen die tijd weer coronavrij. Mogelijk zijn er dan nog wat beperkingen of regels maar hebben we voldoende tijd ons daar op aan te passen.SJP 2020 - 04-07-2020 = GEANNULEERD
SJP zaterdag 4 juli

Locatie: Kropswolde

Deelname is opengesteld voor alle Retrievers en IWS met dien verstande dat leden van de NSDTRCN en FRC tot 2 weken voor de sluitingsdatum voorrang hebben.
Organisatie is in handen van:
JPC/FRC en de JPC/NSDTRCN
Met medewerking van:
CBRN/FRC/WFRG/GRCN/GRV/LKN/CCRCN/IWSVN

Er kunnen maximaal 80 honden deelnemen.

Inschrijven via ORWEJA.nl

De Commissie Jachthonden Proeven heeft de datum van inschrijving voor de jachthondenproeven, welke regulier gepland staat voor maandag 1 (SJP) en dinsdag 2 (MAP) juni a.s. verplaatst.

De reden hiervan is dat de CJP de besluiten van het kabinet met betrekking tot nieuwe maatregelen omtrent het Coronavirus (Covid-19) die omstreeks 1 juni worden afgekondigd wil afwachten.

Om na het afkondigen van nieuwe maatregelen wat meer tijd te krijgen voor verdere besluitvorming over het vervolg van het jachthondenproeven seizoen is besloten om de inschrijvingen voor jachthondenproeven te verplaatsen.

De opening van de inschrijving is nu op:
• Maandag 15 juni om 19.00 uur voor de SJP’s

Bericht ORWEJA 24-04-2020

Begin deze week heeft de Rijksoverheid de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus voor wat betreft evenementen verlengd tot 1 september 2020.

Mede naar aanleiding van bovengenoemde verlenging van maatregelen en op voorstel van de Commissie Jachthondenproeven heeft de Commissie Jachthonden het besluit genomen ALLE jachthondenproeven in 2020 NIET te laten doorgaan.
Een groot aantal argumenten die hiertoe hebben bijgedragen treft u onderstaand aan.

De CJ is van mening dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid, de gezondheid van deelnemers, helpers en keurmeesters te groot is om een dergelijk aanzienlijk risico te nemen.

Namens Commissie Jachthonden


NSDTRCN Jubileum Kampioenschapsclubmatch 2020 - 13-09-2020
Op zondag 13 september 2020 organiseert de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze Kampioenschapsclubmatch wordt onder auspiciën en reglementen van de Raad van Beheer georganiseerd.

De kampioenschapsclubmatch staat bekend om de informele, gezellige sfeer. Ook voor niet-ervaren exposanten is dit een goede gelegenheid om uw hond te laten keuren door een erkende keurmeester.

Keurmeester voor de reuen (vanaf jeugdklasse): mevr. M. Roosendaal
Keurmeester voor de teven (vanaf jeugdklasse): dhr. H. Stigt
Keurmeester voor de jongste puppy, puppy, veteranen: mevr. A. van Beersum
Het is een dag om te genieten van heel veel Tollers bij elkaar, eindeloos ervaringen uit te kunnen wisselen over onze roodharige vriendjes en ondertussen door deskundige keurmeesters uw hond te laten beoordelen. Zij kiezen niet alleen de beste reu en beste teef van de dag, maar ook de beste jeugdhond, de beste veteraan en de Clubwinnaar 2020!

Daarnaast is de KCM een officiële CAC-show. Het CAC dat wordt toegekend aan de beste reu en de beste teef en telt dubbel voor het Nederlands kampioenschap. Het reserve CAC telt als een vol punt. Aan de beste van het ras wordt de titel Clubwinnaar 2020 toegekend.
Inschrijven

Naast de individuele klasses is ook de nakomelingenklasse (reu/teef met min. 3, max. 5 eerste generatie nakomelingen) opengesteld, zal er wederom een Veteranenparade worden gehouden en zal er een kind/hond show zijn met als thema 'the 80's'!

Locatie KV Nieuwegein
KV Nieuwegein is gelegen aan de rand van Nieuwegein bij de wijk Galecop.
Adres: Galecopperzoom 3, 3437 PJ Nieuwegein
Of kijk op http://kvnieuwegein.nl/locatie/

Bezoekers zijn welkom! De individuele keuringen starten om 09.30 uur!

Veteranenparade KCM 2020 - 13-09-2020
De NSDTRCN heeft tijdens onze jubileum KCM wederom de oudere Toller in de spotlights staan. Onze veteranen, en dat zijn de Tollers van 8 jaar en ouder, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, want zij zijn degenen die ons al zoveel gegeven hebben, zo karaktervol zijn en de honden waardoor bij de huidige eigenaars van jongere Tollers de liefde voor het ras gegroeid. Onze Tollers met grijze haren verdienen het om gezien te worden, zij zijn het levende bewijs, dat een rashond ook een mooi lang en vooral actief leven kan hebben.

Naast de reguliere show wordt een Veteranenparade georganiseerd, waar natuurlijk zoveel mogelijk “oude” Tollers te zien moeten zijn.
ALLE Tollers van 8 jaar en ouder, mét stamboom, zijn welkom, dus ook gecastreerde/gesteriliseerde Tollers, Tollers met een “foutje”, zoals Tollers met teveel wit, buff-tollers, Tollers met een gebitsfout, etc.

Deelname aan de Veteranenparade is kosteloos, wel graag vooraf aanmelden (via het online formulier), zodat de KCM commissie weet met wat voor een aantal er rekening gehouden moet worden. Natuurlijk is het leuk om met een jonge hond aan slag te gaan in werk en/of op shows, maar zonder onze oudjes, waren de jongere honden er niet geweest.

Dus eigenaars van 8-plussers, kom op met al die mooie, grijze, karaktervolle, leuke en waardevolle oudere Tollers, en laat ze zien in een trotse veteranenparade, als een eerbetoon aan ons ras.
Inschrijven via formulier

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland hoopt op een grote deelname aan de veteranenparade en dus op veel 'grijze haren in de hoofdrol'.

Note:
Naast de kosteloze veteranenparade is het natuurlijk een mooie gelegenheid uw veteraan door een keurmeester te laten beoordelen tijdens de officiële show.

Najaarsworkingtest - 29-11-2020 (Meer informatie)
Locatie: St. Oedenrode

Let op = gewijzigde datum!

Deelname is opengesteld voor alle retrieverrassen met dien verstande dat voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever voorrang hebben tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Er kunnen maximaal 50 honden deelnemen in de B1-klasse; 50 honden in de C-, B2- en A-klasse (limitering per klasse mogelijk). Totaal 100.

Sluitingsdatum inschrijving én betaling: 20 oktober 2020, tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt.

Inschrijving is open!
Inschrijven

U kunt, tenzij anders wordt vermeld, tot uiterlijk 4 weken voor de WT inschrijven tenzij het maximum aantal deelnemers eerder is bereikt. Voorjagers met een Nova Scotia Duck Tolling Retriever hebben tot 3 maanden vóór het evenement voorrang.
Let wel! VOL=VOL

Wilt u komen kijken? Dat kan en mag.
Locatie is rondom Manege 'HERTOG JAN VAN BRABANT', deze is gelegen aan een zijweg van de A50 van St.Oedenrode naar Veghel.
Het adres is, Molenweg 4, St. Oedenrode!Voor alle, door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland (NSDTRCN), georganiseerde evenementen geldt:

- Deelname is voor eigen risico.

- Deelnemers aan de evenementen stellen zich bloot aan bepaalde risico's die inherent zijn aan het deelnemen aan de verschillende evenementen. NSDTRCN en door de NSDTRCN aangewezen organisaties kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig ongerief of nadeel, inbegrepen ongevallen, als direct gevolg van deelname aan het betreffende evenement.

- Iedere exposant - eigenaar - deelnemer draagt zelf de volle verantwoordelijkheid voor eventuele schade, die de exposant - eigenaar - deelnemer of de door hem ingeschreven honden aan personen of eigendommen in het clubgebouw of op de rondom gelegen terreinen aanbrengt. De NSDTRCN en de mede-organiserende vereniging/club zullen als vereniging voor een dergelijke schade nimmer garant staan.

- Honden dienen altijd aangelijnd te zijn tenzij door de trainers anders wordt aangegeven.

- Voorkom agressie tussen honden onderling. U dient ervoor te zorgen dat andere deelnemers en aanwezigen op geen enkele manier hinder ondervinden van uw hond.

- Ruw optreden tegen de hond is niet toegestaan en zal dan ook kunnen leiden tot schorsing of verwijdering van het terrein.

- De hond dient goed uitgelaten te worden, wij zijn te gast en willen graag nog een terug komen. Het is altijd mogelijk dat de hond op de locatie zijn/haar behoefte doet, dit dient dan direct te worden verwijderd. Hiervoor is de eigenaar c.q. begeleider van de hond verantwoordelijk maar aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. Ruim het ook op als het in struiken, tussen de bomen of bij de autos ligt.

- Sigaretten uitmaken in de asbakken en niet op de grond.

- Op het terrein staan vuilnisbakken. Gooi uw blikjes, bekertjes of ander afval in die vuilnisbakken. Poepzakjes gaarne ook in de vuilnisbakken deponeren.

- Laat uw hond geen gaten graven; dit is gevaarlijk voor mensen en honden en het komt het terrein niet ten goede.

Bedankt voor uw medewerking in deze en tot ziens op een van onze evenementen.

Evenementen van de Evenementencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallende onder de verantwoordelijkheid van de Evenementencommissie (evenementen@tollertales.nl)

Kampioenschapsclubmatch
Uit het KR Hoofdstuk IV Exposities, Titel 1 Algemene bepalingen, Artikel IV.1:
Kampioenschapsclubmatch: een door een rasvereniging georganiseerde expositie voor het ras of de rassen of variëteitsgroep(en), waarvan de belangen door die rasvereniging worden behartigd, en waar Nederlandse kampioenschapsprijzen (C.A.C.'s) behaald kunnen worden.

Ieder jaar organiseert de NSDTRCN een Kampioenschapsclubmatch voor Nova Scotia Duck Tolling Retrievers. Daaraan kunnen honden van leden en niet-leden deelnemen. Alle info over de Kampioenschapsclubmatch bij: kcm@tollertales.nl

Evenementen van de Jachtproevencommissie

Evenementen georganiseerd door en vallende onder de verantwoordelijkheid van de Jachtproevencommissie (jpc@tollertales.nl)

TollingTest
Tolling Testen met dummies (wedstrijden conform Zweedse reglementen).

De Tolling jachtproeven/testen worden georganiseerd in samenwerking met onze collega's van de Belgian Toller Club en afwisselend in Nederland en in België gehouden.

In Europa is de Zweedse Tollerclub koploper in de ontwikkeling van een officiële proef. Sinds januari 2007 organiseren de Zweedse Spaniël- en Retrieverclub zogenaamde Tolling Jachtproeven waarbij ingeschreven kan worden in 3 klasses: Noviceclass, Open Class en Elite Class. Honden die in Elite Class 2x de hoogste kwalificatie behalen kunnen daarna nog doorstromen naar een praktische Field Trial.

Het verschil tussen deze klassen ligt onder andere in de moeilijkheid van het gebied waarin gewerkt wordt, maar ook het aantal binnen te halen apporten en de duur van de periode waarin de Toller moet gaan 'Tollen'.

De samenwerking tussen baas en hond, het 'Tollen', stijl van zoeken en kwaliteit van de neus, snelheid en volharding van de hond, mogelijkheid om te markeren en dirigeren, schotreactie en het vermogen van de hond om kalm en rustig te blijven in stressvolle situaties zijn enkele van de vele punten waarop de hond en baas worden beoordeeld.

Ernstige fouten zoals het uit controle raken van de hond, het niet schotvast zijn, niet vlot te water gaan, slechte neus, onrust, agressie naar andere honden of niet vlot apporteren kunnen leiden tot uitsluiting. De Zweedse proeven worden gehouden met koud wild, in de meeste gevallen zijn dat eenden.

In Denemarken wordt er wel een verschil gemaakt tussen Tollingproeven met koud wild en met dummies. Tolling Field Trials worden er gehouden met koud wild en Tolling Working Tests met dummies.
Tolling binnen de NSDTRCN: sinds 2013 zijn we binnen de NSDTRCN actief bezig om ons meer in het Tollingwerk te verdiepen. Niet alleen op vlak van het aanleren en verbeteren van de vaardigheden van de honden, maar ook de wedstrijdvorm die reeds in Zweden, Denemarken en sinds kort in Duitsland officieel erkend is.

We zijn onze Zweedse en Belgische Tollervrienden dan ook heel erg dankbaar voor hun hulp en enthousiasme om hun kennis met ons te willen delen.

Het 'Tolling' is het authentieke werk van onze Tollers en wint duidelijk steeds meer interesse in binnen- en buitenland.

Tollingworkshop
De belangrijkste reden voor het organiseren van een Tollingworkshop (voor leden en niet leden van de rasvereniging) is het kennis laten maken van het oorspronkelijke werk met de Toller. Vooral voor eigenaren van een Toller die wel eens willen kijken wat hun Toller eigenlijk allemaal kan zonder dat hij daarvoor getraind is. Natuurlijk mogen ook getrainde Tollers deelnemen aan deze dag. Deze dag bestaat uit een aantal proeven variërend van dummy's apporteren tot het Tollen waar onze Toller toch voor gefokt is. Dit alles zal spelenderwijs geschieden, zodat ook een pup of jonge hond deel kan nemen aan de diverse onderdelen. Het is vooral een gezellige dag, die heel leerzaam is. De Tollingworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met onze collega's van de Belgian Toller Club en afwisselend in Nederland en in België gehouden.

Clubdiplomadag
Elk jaar organiseren onze zusterretrieververeningen (CBRN, FRC, GRCN, LKN, NLV en CCRCN) diverse clubdiplomadagen die opengesteld zijn voor alle retrieverrassen. Bij de clubdiplomadagen wordt er gewerkt met dummy's. Wij willen iedereen die jachttraining met zijn/haar Toller doet, uitnodigen om hieraan mee te doen, zodat u aan de voorjagers van de andere retrieverrassen de capaciteiten van Tollers kan demonstreren en u de mogelijkheid heeft tot het behalen van de club diploma's C, B en voor de echte volhouders A.

SJP (standaardjachtproef)
KJV (Koninklijke Jagers Vereniging, voorheen KNJV, Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging)

Een SJP -Proef bestaat uit drie gestandaardiseerde gedrag - en gehoorzaamheidsproeven (A tot en met C) en zeven gestandaardiseerde apporteerproeven (D tot en met J).

Een SJP-proef is vergelijkbaar met een Clubdiplomadag maar er wordt gewerkt met koud wild en niet met dummy's.

Workingtest
Er wordt jaarlijks een workingtest georganiseerd voor de C-, B1-, B2- en A-klasse. Alle retrieverrassen, die in het bezit zijn van een clubdiploma C, B of A, kunnen hieraan meedoen. Een workingtest is een op de jachtpraktijk gebaseerde wedstrijd. In plaats van de vastgelegde A t/m J proeven van de clubdiplomadag zijn de onderdelen van de workingtest telkens weer anders. Tijdens deze wedstrijd worden per proef meerdere apporten gevraagd en om die apporten effectief uit te voeren wordt er van voorjager en hond meer geëist. Het samenspel tussen beide is belangrijk en heel leerzaam, vooral voor de voorjager. Indien alle proeven goed afgelegd zijn (minimaal moet totaal 60 punten behaald worden), ontvangen de voorjagers een workingtestcertificaat.

Verdere informatie over de JPC evenementen kunt u opvragen bij onze contactpersoon Jachtproevencommissie (gegevens vindt u onder knop contactpersonen).

 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2020
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744