Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
De Toller
- Geschiedenis
- Het karakter
- Rasstandaard
- Fokreglement
- Verzorging
- Trimadvies
- Kleurengenetica
- Dilute/buff
- Vachtverzorging
- Overlijden melden
- Zwemmen

Voor pupkopers
- Aanschaf van een pup
- Aanschaf zorgvuldig gefokte pup
- Nest informatie
- Fokkerslijst
- Prijs van een pup
- Waarde van een stamboom
- Nest statistieken
- Toller herplaatsing
- Showen voor beginners

Zie ook...
- Voeding
- Overgewicht
- Oververhitting
- Inteelt
- Vaccinatie
- Huisdier EHBO
- ShowkalenderLaatste update: 18-11-2019


Privacyverklaring AVG mei 2018 NSDTRCN

Raad van Beheer erkende rasvereniging


 

 
  Toller herplaatsing


Afstandsverklaring eigenaar-particulier

Gezien het doel van de rasvereniging Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland, het in stand houdend van het ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever, en het nemen en/of verbeteren van maatregelen die kunnen leiden tot verbetering van het ras en het welzijn van tot het ras Nova Scotia Duck Tolling Retriever behorende honden.

Hebben wij er als rasvereniging voor gekozen geen bemiddeling te verlenen bij herplaatsing van;

- Nova Scotia Duck Tolling Retrievers die niet zijn ingeschreven in het NHSB of een door de F.C.I. erkende buitenlandse stamboekhouding.

Het bemiddelen van de hier bovengenoemde honden is in strijd met het tegengaan dan wel verhinderen van handelingen strijdig met de voorgaande punten; omdat raszuiverheid bij deze honden niet gewaarborgd is. Er geen controle is geweest bij de ouderdieren op het voldoen aan de eisen van het verenigingsfokreglement, waardoor er mogelijk geen maatregelen zijn getroffen om erfelijke aandoeningen, die binnen het ras voorkomen, waar mogelijk te voorkomen.

Uw Nova Scotia Duck Tolling Retriever voor herplaatsing aanmelden
Alleen Nova Scotia Duck Tolling Retrievers die ingeschreven staan in het NHSB of een door de F.C.I. erkende buitenlandse stamboekhouding, én aangemeld worden door hun eigenaar, komen voor herplaatsing via de NSDTRCN in aanmerking.

Indien u van mening bent dat u niet meer in staat bent om aan de behoefte van uw Nova Scotia Duck Tolling Retriever te voldoen adviseren wij u ten eerste om contact op te nemen met de fokker van uw Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Het is heel goed mogelijk dat bij de fokker mensen bekend zijn die juist opzoek zijn naar een oudere Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Vaak wordt het door de fokker ook gewaardeerd dat u deze beslissing met hem/haar doorneemt.

Wanneer u samen met uw fokker geen oplossing heeft voor de herplaatsing van uw Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kunt u contact opnemen met ons contact persoon mevrouw Barbara Zeeman-Elbers.

Indien de eigenaar lid is van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland is bemiddeling bij herplaatsing gratis. Indien de eigenaar geen lid is van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland, dient de eigenaar € 25,- aan bemiddelingskosten aan de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland over te maken.

Ik wil me aanmelden voor een te herplaatsen Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Mocht er toch een nieuw tehuis voor een Nova Scotia Duck Tolling Retriever gezocht moeten worden dan proberen wij als rasvereniging zoveel mogelijk te bemiddelen in deze herplaatsing.

Op de website www.tollertales.nl wordt een Nova Scotia Duck Tolling Retriever vermeld waarvoor geen geschikt gezin bij de aanmeldingen aanwezig is of een Nova Scotia Duck Tolling Retriever die in het asiel is beland. Dit willen we natuurlijk zeker proberen te voorkomen maar mocht het onverhoopt toch noodzakelijk zijn dan zal de rasvereniging zich ook hier inzetten om zo snel mogelijk een goed gezin te vinden.

Het informatiepunt wordt beheerd door mevr. Barbara Zeeman-Elbers. Zij verzamelt de gegevens van mensen die zich bij de rasvereniging aangemeld hebben met de specifieke vraag voor een ter herplaatsing aangeboden (oudere) Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Aan de hand van de aanwezige gegevens en de gegevens van de te herplaatsen Nova Scotia Duck Tolling Retriever zal er gekeken worden of er een geschikt gezin voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever is.

De rasvereniging bepaalt niet waar de Nova Scotia Duck Tolling Retriever naar toe gaat dat laten zij altijd over aan de huidige eigenaar. Het is belangrijk dat de eigenaar een goed gevoel heeft bij het nieuwe tehuis van hun Nova Scotia Duck Tolling Retriever. De rasvereniging zorgt voor het contact tussen de eigenaar van een te herplaatsen Nova Scotia Duck Tolling Retriever en de persoon die zich opgegeven heeft voor een te herplaatsen Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

De rasvereniging is nimmer aansprakelijk voor Nova Scotia Duck Tolling Retrievers die via de rasvereniging worden herplaatst. De rasvereniging is afhankelijk van de informatie die hun door derden wordt verstrekt en kan daarom geen verantwoordelijkheid dragen bij eventuele bestaand gedrag of gezondheidsproblemen die vooraf niet bekend zijn gemaakt.


E-mail: tollerinfo@tollertales.nl


Luna, een 7-jarige gesteriliseerde Tollerteef, is op zoek naar een nieuwe warme mand.
We zoeken voor haar een rustige, stabiele omgeving met weinig prikkels, want Luna raakt snel geprikkeld en raakt daardoor in de stress.
Een huis met een tuin, waar ze lekker kan rondscharrelen in een rustige omgeving zou goed voor haar zijn.
Een baas die aandacht en tijd voor haar heeft en ervaring heeft met het hebben en houden van een hond.
Zij kan niet goed samen met jonge kinderen en met hele drukke oudere kinderen, maar rustige kinderen vanaf 15 jaar is het wel mogelijk.
Luna is niet heel erg gesteld op katten, maar een oude rustige kat zou wel mogelijk zijn.

Voor nadere informatie bel naar mevr. Barbara Zeeman-Elbers, telnr. 033-4943476.
 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2019
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744