Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
Jacht (JPC) info
- Jachttraining
- Tolling workshop
- Clubdiplomadag
- Workingtest
- SJP-proevendag
- Meervoudige Apporteer Proef
- Veldwedstrijd
- Champions Trophy

- Wedstrijdkalender JPC
- Reglement Jachthonden Proeven
- TollingTest
- Diploma behaald!
- Speuren/Zweetwerk

Zie ook...
- WedstrijdkalenderLaatste update: 23-06-2022
Privacyverklaring AVG mei 2018 NSDTRCN

Raad van Beheer erkende rasvereniging


  
 

Champions Trophy

De CHAMPIONS TROPHY is dé onderlinge wedstrijd tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen.

In 2015 mocht Henny Schoor met Labrador 'Bluegoose Monana Jazztime' de wisseltrofee in ontvangst nemen, in 2016 mocht Joost de Fouw met Labrador 'Go Back Balvenie' de trofee van Henny overnemen.

Wie doen er mee? De eerste 6 Labradors van de Artemis, de eerste 6 Goldens van de GoldCup en de eerste 6 Flatcoats van de BKB. Deze wedstrijden vinden plaats voorafgaand aan de Champions Trophy. Naast eerdergenoemde 18 kan het wedstrijdveld aangevuld worden met Tollers, Chessen of Curly's welke op AA niveau werkten. Helaas zijn er dit jaar geen Curly's en Chessen van dat niveau maar kunnen er wel 2 Tollers, op basis van excellent getoond werk, aan de deelnemers worden toegevoegd. Ook de winnaar van vorig jaar is aanwezig op zijn titel te verdedigen. Dit in tegenstelling tot de Nimrod waar dezelfde combinatie baas/hond maar eenmalig mag deelnemen. Voor de CT kan iedereen zich elk jaar weer via hun resultaten kwalificeren.

Er worden vier meervoudige niet gestandaardiseerde apporteerproeven uitgezet op AA niveau. Bij iedere proef zijn er drie stuks wild om te apporteren. De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen.

Elke proef bestaat uit drie apporten. De opdrachten zijn van dien aard dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven worden verweven. De wijze van keuren is praktijkgericht, het apport moet correct worden geapporteerd. Staand afgeven geeft geen puntenaftrek. Inspringen en onrust op post leiden wel tot puntenaftrek. Hinderlijk jankende en blaffende Retrievers betekenen een onvoldoende op de betreffende proef. Alle Retrievers worden (uiteraard) los voorgejaagd.

De CHAMPIONS TROPHY vindt dit jaar plaats op 'camping de Heerlijkheid van Wolphaartsdijk'. Wolphaartsdijk is een dorp in de gemeente Goes, in de Nederlandse provincie Zeeland, het ligt in Zuid-Beveland, net ten zuiden van het Veerse Meer. Een prachtlocatie om prachtig hondenwerk te kunnen zien.

De eerste CHAMPIONS TROPHY 28 februari 2015

Enkele jaren geleden, in een retrieveroverleg, bracht Nellie Stevens in: "Misschien is het wel leuk om een onderlinge wedstrijd te houden tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen". Dit onderwerp kwam regelmatig ter tafel tijdens het retrieveroverleg. Langzamerhand kreeg het idee vorm en in een vergadering van 2013 werd besloten om zo'n wedstrijd in 2015 te organiseren. In 2013/2014 werd e.e.a. verder uitgewerkt, de datum werd vastgelegd en de eerste wedstrijd heeft op 28 februari 2015 plaatsgevonden.

Wie deden er mee? De eerste 5 Labradors van de Artemis, de eerste 5 Goldens van de GoldCup en de eerste 5 Flatcoats van de BKB. Bovengenoemde wedstrijden vonden plaats in het najaar voorafgaand aan de Champions Trophy. Naast bovengenoemde 15 kon het wedstrijdveld aangevuld worden met Tollers, Chessen of Curly's welke op AA niveau werkten. Helaas waren er geen Tollers en Curly's van dat niveau maar kon er wel een Chess aan de deelnemers worden toegevoegd.

Er werden vier meervoudige niet gestandaardiseerde apporteerproeven uitgezet op AA niveau. Bij iedere proef waren er drie stuks wild om te apporteren. De organisatie was in handen van vertegenwoordigers van de retrieververenigingen.

Elke proef bestond uit drie apporten. De opdrachten waren van dien aard zijn dat de verschillende aspecten van apporteren te weten: vrij verloren apport, markeerapport, gedirigeerd apport en apport op sleep zo veel mogelijk in de verschillende proeven waren verweven. De wijze van keuren was praktijkgericht, het apport moest correct worden geapporteerd. Staand afgeven gaf geen puntenaftrek. Inspringen en onrust op post leiden wel tot puntenaftrek. Hinderlijk jankende en blaffende Retrievers betekende een onvoldoende op de betreffende proef. Alle Retrievers werden (uiteraard) los voorgejaagd.

Proef 1, Drijfjacht: Twee jagers met honden zijn op de eenden. Echter aan de andere kant van de sloot springt een konijn weg, met een kundig schot is deze kickdood. Ze zien verderop nog eenden en met een mooi schot valt er één in de sloot. De hond van de jager apporteert deze eend. Er komt nog een eend voor de loop en deze valt in het brede water. Hierop moet u direct de hond inzetten. Eerder is nog een kraai geschoten die neergekomen is links bij de mast.Proef 2, Duiventrek: De jacht is in volle gang en u heeft vandaag een lastige post gekregen. Op het eiland links voor u is eerder een duif kickdood gevallen en u wilt uw hond hierop inzetten. Echter er wordt een prachtig doublet duiven geschoten aan de andere kant van het water. U begrijpt het al, de jagers willen dat u eerst die 2 duiven binnen laat halen door uw hond.Proef 3, Op post: U staat op post en er zijn enkele jagers in het terrein. Een jager voor u schiet een duif en net voordat u de hond wilt inzetten valt er nog een eend rechts van u. U wacht tot deze 2 jagers terugkomen. Terwijl ze terug komen lopen passeren ze een haas die op de lopers gaat, jammer genoeg schieten ze deze gekwetst. Aan u om de 3 apporten binnen te laten brengen.Proef 4, Peuteren (walk up): Er wordt volop gejaagd en u loopt samen met jagers langs de sloot. Een geweer dat opgesteld staat bij de poel schiet een eend. De jager rechts achter u schiet ook een eend, deze verdwijnt echter in het gras. Een loper? Eerder is nog een fazant geschoten, op aanwijzing van de jager moet deze ook nog geapporteerd worden.De proeven waren zodanig opgezet dat het publiek alles goed kon volgen wat resulteerde in het zien van prachtig hondenwerk op een prachtige locatie.

Aan het einde van de dag werden de punten door het veldsecretariaat opgeteld en verwerkt.

Van de 14 deelnemers hebben 4 deelnemers het gehaald.

  • Joke van Ark met Labrador Retriever 'Abbotsross Sentry' behaalde een 4e plaats met 310 punten.
  • Cees Deelman met Flatcoated Retriever 'French-Quarter-Friend's Baronne-Charlotte' behaalde een 3e plaats met 317 punten.
  • Nico Huisman met Labrador Retriever 'Blankaard Tinka' behaalde een 2e plaats met 365 punten.
  • Henny Schoor met Labrador Retriever 'Bluegoose Monana Jazztime' behaalde de 1e plaats met 381 punten.

Namens de JPC’s van de Retrieververenigingen nogmaals gefeliciteerd!

Uitslagen 28 februari 2015


Voor de volledige foto serie kunt u verwijzen naar:
http://arista-fotografie.nl/28-02-2015-champions-trophy.htmlMeer jacht foto's:

1e Peewee Sanne v.d. Stam de Duffelt (toll.) <br />
Ciska Landeweert <br />
(tevens beste Toller)<br />
<br />
2e Wolfeca Joy Evolution (lab.) <br />
Frank Zwegers<br />
<br />
3e Casey Passion of Gold (gold.) Christina Monsecour
B1<br />
<br />
1e Bowie (flat.) <br />
Martin Veen<br />
<br />
2e Elza′s Memory April de Champagne (gold.) <br />
Jacqueline van Santen<br />
<br />
3e Wish You Well from The Go-Getters (gold.) <br />
Marianne Heinrichs
B2<br />
<br />
1e Amazing Jane Flat Our Pride (flat.) <br />
Marc den Hoed<br />
<br />
2e Fit as a Fiddle v.d. Zarina Zarola (gold.) <br />
Peter Roorda<br />
<br />
3e Golden Lining Chelsea (gold.) Anita Metselaar
A<br />
<br />
1e You Rock My World v.d. Loenense Hoeve (gold.) <br />
Wim van Loenen<br />
<br />
2e Sky my Melodie of Golden Spirit (gold.) <br />
Gera Schuurmans<br />
<br />
3e This is It v.d. Loenense Hoeve (gold.) <br />
Mieke Collister
Peewee Sanne v.d. Stam de Duffelt (toll.) <br />
Ciska Landeweert <br />
(beste Toller)


Bekijk meer jacht foto's in het fotoalbum.


 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2022
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744