Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
Overige informatie
-
Gegevens op de website
- Raad van Beheer
- Showkalender
- Showuitslagen
- Wedstrijdkalender
- Vuurwerkangst
- Prikbord
- Literatuur en links
- Cijfers & statistieken
- Gebruikte headers
- Copyright
- Laatste updates
- Titels en kampioenschappen

Hondensporten
- Startlicentie

- Fietsen met je hond
- Steppen met je hond

- Agility
- Apporteersport
- Canicross
- Clickertraining
- Combisport
- Dock Diving
- Dogdance
- Flyball
- Frisbee
- G&G (Gedrag&gehoorzaamheid)
- Hoopers
- Jacht
- Obedience
- Nordic dog walking
- Rally-O
- Reddingshondenwerk
- Speuren/Zweetwerk
- TreibballLaatste update: 26-11-2022
Privacyverklaring AVG mei 2018 NSDTRCN

Raad van Beheer erkende rasvereniging


  
  Flyball

De sport Flyball is een van de weinige echte teamsporten binnen de hondensport. Het team is ook echt een team waarbij 6 handlers met 6 honden, een coach en een ballader het opnemen tegen andere teams in een wedstrijd vol hondenplezier, snelheid en een zekere mate van tactiek.

De twee teams bestaan uit minimaal 6 honden waarbij per wedstrijd 4 honden worden ingezet. In Nederland mogen niet meer dan 2 honden van hetzelfde ras zijn (in tegenstelling tot andere ons omringende landen, waarbij teams wel mogen bestaan uit honden van hetzelfde ras). Het is de bedoeling dat er tweemaal een race gelopen wordt.

De teams kunnen per race 4 van de 6 honden inzetten die binnen 60 seconden zo snel mogelijk een baan van 4 hindernissen en een ballenbak foutloos aflopen. Tijdens de wedstrijd moeten de honden één voor één over 4 hindernissen heen naar het flyball apparaat rennen, de bal zien te krijgen door met hun poot op de voet pedaal te stappen, en weer met de bal terug rennen over de vier hindernissen heen.

De honden zullen dus één voor één een bal gaan halen uit het apparaat. Wanneer een hond terug keert bij de groep zal hij worden opgevangen en wordt de volgende hond uitgestuurd. Maakt de hond een fout (bijvoorbeeld een weigering of het laten vallen van de bal) dan moet de hond weer achter aan sluiten en nogmaals het parcours rennen.

Cynophilia
De Raad van Beheer heeft de organisatie van activiteiten op het gebied van o.a. Agility / Behendigheid en Flyball gedelegeerd aan Cynophilia.

Flyball is echter nog geen, door de F.C.I., erkende sport. Cynophilia leidt voor Flyball de juryleden en de scheidsrechters op. De regels en procedures worden ingesteld door een speciale werkgroep Flyball. Per jaar worden ca. 10 competitiewedstrijden gehouden.

Voor de Cynophilia Flyball reglementen:
http://www.cynophilia.nl/nl/flyball/reglementen.html
Voor Cynophilia Flyball wedstrijden:
http://www.cynophilia.nl > flyball > agenda

Federatie Hondensport Nederland
FHN valt onder de (IFCS) International Federation of Cynological Sports.
Onder auspiciën van de FHN worden jaarlijks in Nederland vele wedstrijden georganiseerd door de bij de FHN aangesloten hondenscholen.

Voor de Federatie Hondensport Nederland Flyball reglementen en wedstrijden: http://www.fhn.nl  knop flyball


 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2022
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744