Home  |   De NSDTRCN  |   Informatie voor fokkers  |   De Toller  |   Gezondheid  |   Jacht (JPC) informatie  |   Overige informatie
 
 
Overige informatie
-
Gegevens op de website
- Raad van Beheer
- Showkalender
- Showuitslagen
- Wedstrijdkalender
- Vuurwerkangst
- Prikbord
- Literatuur en links
- Cijfers & statistieken
- Gebruikte headers
- Copyright
- Laatste updates
- Titels en kampioenschappen

Hondensporten
- Startlicentie

- Fietsen met je hond
- Steppen met je hond

- Agility
- Apporteersport
- Canicross
- Clickertraining
- Combisport
- Dock Diving
- Dogdance
- Flyball
- Frisbee
- G&G (Gedrag&gehoorzaamheid)
- Hoopers
- Jacht
- Obedience
- Nordic dog walking
- Rally-O
- Reddingshondenwerk
- Speuren/Zweetwerk
- TreibballLaatste update: 26-11-2022
Privacyverklaring AVG mei 2018 NSDTRCN

Raad van Beheer erkende rasvereniging


  
  Handige links

Handige en nuttige links met informatie over honden & Tollers:

FCI
Raad van Beheer
ECVO dierenartsen
Dierenartsen gezondheidsonderzoeken
RvB-Vets Online
Databank Honden (chip registeren)
Toller-international database
Finse database
Zweedse database
Dog academy van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus

De Amerikaanse Tollerclub
De Belgische Tollerclub
De Canadese Tollerclub
De Deense Tollerclub
De Engelse Tollerclub
De Finse Tollerclub
Toller informatie Polen
De Zweedse Tollerclub
Deutscher Retriever Club e.V.
De Zwitserse Retrieverclub
De Oostenrijkse Retrieverclub
De Retrieverclub van Noorwegen

Tollerlinks

The Veterinary Genetics Laboratory (VGL)
Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. (VHL)
Orthopedic Foundation for Animals (OFA genetic testing service)
Laboklin

Dierenbescherming

Fokkersplaza.com
Rondom de werpkist
Kennels en puppyrennenLiteratuur
Jachthonden website Raad van Beheer

De Raad van Beheer heeft sinds 13-mei 2009 een aparte website met informatie over de jachthonden in het algemeen. Vanzelfsprekend is daarbij ruimte gemaakt voor informatie over de Commissie Jachthonden, de KNJV, de jacht in het algemeen, jachthondenrassen, proeven en wedstrijden, keurmeesters, regelgeving en de jachttrainingen die vanuit de KNJV geboden worden voor jachthondenbezitters.

U kunt de website direct benaderen via www.jachthonden.raadvanbeheer.nl


De jachthond

"De Jachthond" is een twee-maandelijks magazine in full-color met ondermeer in elk nummer: (ras)jachthond in the picture, interviews met fokkers, handlers, liefhebbers en jagers, reportages over keuringen en wedstrijden, africhting- en praktijktips, veterinaire informatie en talloze andere wetenswaardigheden over Jachthonden.

Voor meer informatie kunt u op www.dejachthond.nl kijken.


De drie karakters

Anke Bogaerts is voorvechtster van het op een positieve manier trainen van honden. Tijdens de cursus en in haar boek "De drie karakters" beschrijft Anke de "gevoelshond", de "actiehond" en de "ogenhond" en geeft de verschillende manieren van training aan voor de respectievelijke karakters. Zij legt uit welke problemen zich kunnen voordoen tijdens het trainen van een markeer-, een verloren-, en/of een dirigeer apport en maakt duidelijk hoe deze problemen inherent zijn aan de drie verschillende karakters.

Zij beschrijft het ontstaan van (eventuele) problemen en geeft in de oplossing tevens aan hoe men het probleem had kunnen voorkomen. Een onmisbaar boek voor voorjagers en jachthondentrainers. Anke Bogaerts geeft in binnen- en buitenland workshops. Meestal voor retrievers, maar haar methode is ook geschikt voor andere apporterende jachthondenrassen. Zij past daarbij haar ideeën uit dit boek toe. Door een zorgvuldige trainingsopbouw en haar positieve manier van trainen geeft zij de honden en hun voorjagers zelfvertrouwen, waardoor hun kwaliteiten optimaal tot ontplooiing kunnen komen.

Voor meer informatie kunt u op http://gundogtrainerankebogaerts.nl kijken.


Wat een jachthond moet weten

Eind april 2006 verscheen het eerste complete boek over het werk van de Nederlandse Jachthond getiteld "Wat een jachthond moet weten. Over opvoeden, apporteren, veldwerk en zweetwerk." Aan dit boek hebben experts op het gebied van opvoeding, apporteren, veldwerk en zweetwerk meegewerkt omdat het nu eenmaal onmogelijk is om als individu voldoende kennis te hebben van alle behandelde takken van hondensport. Paul de Vos heeft echter alle tekst verzorgd om de uniformiteit in stijl en leesbaarheid te bewaken. Het boek is 180 pagina's dik en bevat meer dan 200 kleurenfoto's en illustraties.

Voor meer informatie kunt u op www.wateenjachthondmoetweten.nl kijken.


De bevruchting, geboorte en voeding van honden

Auteur Kay White
Onze hond, vademecum
Uitgever: Zuidgroep, 1978
Taal: Nederlands
ISBN 9062482066 (wordt niet meer nieuw uitgegeven, zoeken tweedehands)
Soort: Met foto's en illustraties
175 pagina's
Bindwijze: Hardcover


De geboorte bij de hond en zijn wilde verwanten

Auteur: C. Naaktgeboren & G.C. van der Weijden & M.A.M. Taverne
Uitgever: Strengholt United Media
Taal: Nederlands
Soort: Met foto's en illustraties
ISBN: 9058601315
200 pagina's
Bindwijze: Paperback


Het fokken van rashonden

Auteur: Focco A.J. Huisman
Uitgever: Thieme
Taal: Nederlands
Soort: Met foto's en illustraties
ISBN: 9003900795 (wordt niet meer nieuw uitgegeven, zoeken tweedehands)
166 pagina's
Bindwijze: Hardcover


Honden fokken

Auteur: Esther Verhoef
Uitgever: Zuid Boekprodukties
Taal: Nederlands
Soort: Met foto's
ISBN 9058410587
64 pagina's
Bindwijze: Paperback


Een eerste nest pups

Auteur: Paul Overgaauw
Uitgever: Welzo Media Prod. bv
Taal: Nederlands
Soort: Met foto's
ISBN: 9058216268
64 pagina's
Bindwijze: Hardcover


Handboek 'Fokken van rashonden, omgaan met inteelt en verwantschap'

Het boek beschrijft de kennis van dit moment over de fokkerij van dieren en in het bijzonder die over het fokken met rashonden. Het boek gaat vooral in op de effecten van verwantschap en inteelt en het verminderen van de kans op erfelijke aandoeningen. Het boek is vooral geschreven voor bestuursleden van rasverenigingen en voor leden van foktechnische commissies. Hiermee kunnen zij binnen hun vereniging samen met de fokkers maatregelen treffen die nodig zijn om tot gezonde rashondenpups te komen. De weg daartoe is en blijft moeilijk. Met dit boek en het gebruik van de software zijn er voldoende handvatten om een beleid te vormen voor het verantwoord fokken van rashonden.

De PDF-versie van het boek is gratis beschikbaar.HetFokkenVanRashonden.pdf
Er is een gedrukte versie van het boek 'Fokken van rashonden' beschikbaar die u kunt aanschaffen via de webwinkel van de Raad van Beheer.http://www.raadvanbeheer.nl/boekverwantschap/


Over Groeistuipen en Mijlpalen

In het eerste boek van Marcel Nijland 'Hondse Hoogstandjes' hebben vooral de anatomie en fysiologie en hun invloed op prestaties centraal gestaan. Op gedrag werd slechts zijdelings ingegaan. 'Over Groeistuipen en Mijlpalen' gaat nu verder op zoek naar het samelspel van optimale aanleg en optimale ontwikkeling. De drie-eenheid anatomie-fysiologie-gedrag is het onderwerp van dit boek.

Voor meer informatie kunt u op http://www.marcelnijland.nl kijken.


Hondse Hoogstandjes

Steeds meer mensen ontdekken dat hondensport de band met hun viervoeter verstevigt. Het prestatieniveau neemt door moderne trainingsmethoden steeds verder toe. Helaas lijden veel honden aan gewrichtsafwijkingen waardoor het soms moeilijk te bepalen is wat goed is en wat niet.

Dit boek is het eerste Nederlandstalige boek dat ingaat op vragen met betrekking tot bewegen en sport bij honden. Na een inleiding op de voortbeweging bij de hond wordt er ruim aandacht geschonken aan de bouw en werking van het bewegingsapparaat.

De bouw van de hond is van grote invloed op het prestatievermogen. Hoe deze relatie precies zit wordt in dit boek uitgelegd. Er is een hoofdstuk gewijd aan de ontwikkeling van de coördinatie bij pups. In de daaropvolgende hoofdstukken worden achtereenvolgens de training van uithoudingsvermogen, snelheid en de coaching van de sporthond besproken.

Tot slot komen enkele aspecten van de sportverzorging aan de orde en worden er enkele aandoeningen beschreven die veel voorkomen bij honden. Het boek is uitstekend te gebruiken naast andere boeken over opvoeding en training en vormt een naslagwerk voor de instructeur en hondensporter. Het beoogt de begeleiding en de fysieke training van uw sport(ieve) Toller te verbeteren.

Kortom, wilt u met uw Toller goed voorbereid aan een vorm van hondensport gaan doen is dit boek een aanrader!

ISBN nummer: 9755329


(G)een hond

Klaas Wijnberg legt in dit boek kort en krachtig uit wat een hond is, aan welke verwachtingen het dier kan voldoen - en vooral aan welke verwachtingen het niet kan voldoen - en in welke omstandigheden je voor welke hond kunt kiezen. Met hier en daar een stevige knipoog naar hondenbezitters en de kynologische wereld maakt hij duidelijk dat de aanschaf van een dier altijd een bewuste keuze moet zijn. Het houden, verzorgen en opleiden van een hond kost nu eenmaal tijd. Veel tijd. Een dier is immers geen schemerlamp die je in de hoek van de kamer kunt parkeren om daar mooi te zijn, maar een levend wezen met een eigen karakter en behoeften.


Hondenshows

Alles over het meedoen aan hondententoonstellingen. In Nederland en België doen jaarlijks duizenden honden mee aan hondententoonstellingen. Eindelijk is er nu een Nederlandstalige uitgave over dit onderwerp! Hoe zijn de exterieurkeuringen ontstaan, welke hond kan aan een show meedoen en wat is de gang van zaken tijdens zo'n evenement. Hoe bereid je een hond voor, waar let de keurmeester precies op en wat zijn de fijne kneepjes? Dit boek bevat helder geschreven informatie voor alle hondenliefhebbers die met hun hond (willen) meedoen aan een tentoonstelling of gewoon meer over het fenomeen hondenshows willen weten.

ISBN nummer: 9052106053


 
 

Copyright Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland 1990-2022
De NSDTRCN is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging ingeschreven bij de KvK onder nummer 040166744